Bitcoin son 18 ayın en kötüsünü yaşıyor, peki neden?

Bitcoin son 18 ayın en kötüsünü yaşıyor, peki neden?

Bitcoin, Kasım 2022'den Bu Yana En Kötü Ayını Yaşıyor: İşte Düşüşü Tetikleyen Sebepler

A+A-

Neredeyse son bir buçuk yılın en kötü ayını yaşayan Bitcoin, 19 Nisan'daki yarılanma etkinliğine rağmen düşüşünü sürdürüyor. Yarılanmanın, kripto para piyasasında bir toparlanma umudunu tetiklemesi bekleniyordu.

Nisan ayında %14.4 düşüşle Bitcoin, Kasım 2022'de yaşanan %16.1'lik düşüşten bu yana en kötü aylık performansını sergiliyor. Bugün 60,000 doların biraz üzerinde işlem gören Bitcoin, Mart ayında ulaştığı 73,798 dolarlık rekor seviyesinin yaklaşık %18 altında.

Tickmill Grubu analisti James Harte'a göre bu düşüşün olası bir nedeni, yarılanma etkinliği öncesinde görülen ağır ralli. Bitcoin'in algoritmasına yazılmış bir mekanizma olarak, yarılanma, Bitcoin blockchain'inde madencilik yapılan her 210,000 blokta veya yaklaşık dört yılda bir gerçekleşiyor. Her yarılanmada, madencilerin bitcoin tokenleri şeklinde aldıkları ödüller yarı yarıya düşüyor. En son yarılanmada, madencilerin bir blok işlemi doğrulama karşılığında aldığı ödül 6.25 bitcoin'den 3.125 bitcoin'e düştü.

Harte'ın belirttiğine göre, Bitcoin'in şu andaki son düşüşü aslında beklenmedik bir düşüş değil. Tarihsel verilere göre, Bitcoin fiyatları genellikle yarılanmadan sonraki üç ay içinde düşüş gösterirken, etkinlikten sonraki 12 ay içinde yeni zirvelere ulaşma eğiliminde oluyor. Harte, Salı günü yayımladığı notunda, "Bu göz önüne alındığında, BTC'deki mevcut konsolidasyon ve düzeltme sürecinin daha uzun sürebileceği ve düşüşün biraz daha derinleşmeden önce yükselişe geçebileceği" yorumunu yaptı.

İlgili Haberler