AB müzakerelerinde yeni dönem

AB müzakerelerinde yeni dönem

AB ile üyelik müzakerelerinde 17. fasıl açıldı.

A+A-

Avrupa Birliği üyelik sürecinde merkez bankalarının bağımsızlığı, kamu sektörünün merkez bankaları tarafından finansmanının yasaklanması ve kamu kesiminin finansal kurumlara imtiyazlı erişiminin önlenmesi konularına ilişkin olan 17. fasıl Brüksel'de Türkiye-AB Hükümetler arası Katılım Konferansı'nda müzakereye açıldı. 17 fasıl eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy dönemine blokaja uğramış, blokaj, Hollande döneminde kaldırılmıştı. 17. fasıl, son iki yıl içinde müzakereye açılan ilk fasıl olma özelliği taşıyor.

Brükselde yapılan toplantıya Türkiye adına AB ile Müzakere Heyeti Başkanı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Konseyi adına ise dönem başkanlığını yürüten Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, müteakip dönem başkanlığı adına Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ve Avrupa Komisyonu adına Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn katıldı. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.