ABD enflasyon datası sonrası dolar geriledi, faizler düştü

ABD enflasyon datası sonrası dolar geriledi, faizler düştü

2021'den bu yana en düşük ABD enflasyon verisinin ardından hisse senetleri yükseldi, tahvil faizleri düştü

A+A-

ABD doları, Haziran ayı (tüketici fiyat endeksini) enflasyon oranının 2021'den bu yana en düşük seviyeye gerilediğini göstermesinin ardından geriledi.

ABD Doları'nın altı büyük rakipten oluşan bir sepet karşısındaki değerini ölçen ICE ABD Dolar Endeksi  100,69'a gerileyerek Nisan 2022'den bu yana en düşük seviyeye indi.

Küresel finansal hizmetler firması Ebury'nin piyasa stratejisi başkanı Matthew Ryan, e-postayla gönderdiği yorumda, "Bugünkü yumuşak ABD enflasyon raporunun ardından doların genel olarak satılması, Federal Rezerv'in faiz artırım döngüsünün yakında sona yaklaşabileceği yönündeki tahminlerin güçlenmesine neden oldu" dedi.

Öte yandan ABD hisse senetleri, Haziran ayında çekirdek fiyatların azaldığını gösteren yeni bir enflasyon verisinin ardından, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite'in öncülük ettiği kazançlarla Çarşamba günü yükselişle açıldı.

FactSet verilerine göre, açılış zilinin hemen ardından Dow Jones Industrial Average %0,7 yükselirken, S&P 500 %0,9 ve Nasdaq Composite %1,2 değer kazandı.

İlgili Haberler