Petrol fiyatları Çin'den gelen veriler sonrası yükselişe geçti

Petrol fiyatları Çin'den gelen veriler sonrası yükselişe geçti

Petrol fiyatları güçlenen Çin verileri ve Orta Doğu'daki çatışmalarla yükseldi.

A+A-

Petrol fiyatları, Çin'de ekonominin iyileştiğine dair işaretler ve İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların durdurulmasına yönelik görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine Cuma günü yükselişini sürdürdü.

Brent vadeli işlemleri 37 sent veya %0,4 artışla varil başına 84,24 dolara yükselirken, ABD Batı Teksas Intermediate ham petrolü 41 sent veya %0,5 artışla 0003 GMT'de 79,64 dolara çıktı.

Bir önceki seansta petrol fiyatları, Çin'de Nisan ayında ham petrol ithalatının arttığını gösteren veriler ve yatırımcıların soğuyan ABD istihdam piyasasını olası faiz indirimlerinin bir göstergesi olarak görmesiyle bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Çin'in ihracat ve ithalatı bir önceki aydaki daralmanın ardından Nisan ayında yeniden büyümeye geçerek talepte iyileşme sinyali verdi.

ANZ Research bir notunda, "Çin'de talebin güçlendiğine dair devam eden işaretler emtia piyasasının iyi bir şekilde desteklenmeye devam ettiğini görmeli" dedi.

San Francisco Federal Rezerv Başkanı Mary Daly Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'de enflasyonun önümüzdeki aylarda nereye gideceği konusunda önemli bir belirsizlik olduğunu belirtirken, fiyat baskılarının hafiflemeye devam ettiğine dair inancının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Daly, ABD merkez bankasının bu yıl faiz oranlarını düşürme ihtimalinin olup olmadığını söylemedi. Finans piyasaları ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayında gevşeme döngüsüne başlamasını bekliyor.

Filistinliler, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'in güney Gazze şehrine saldırması halinde silahlarını geri çekeceği tehdidini reddettiği sırada İsrail güçlerinin Perşembe günü Refah bölgelerini bombaladığını söyledi.

Üst düzey bir İsrailli yetkili Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Gazze'deki çatışmaları durdurmak için Kahire'de yapılan dolaylı görüşmelerin son turunun sona erdiğini ve İsrail'in Refah'ta ve Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerinde planlandığı gibi operasyonlarına devam edeceğini söyledi.

Etiketler : , ,
BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

İş Yatırım'ın açıkladığı Borsa İstanbul'da kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek 8 hisse hangisi

Üç aracı kurum TRGYO hissesi için hedef fiyatı açıkladı

Üç aracı kurum TRGYO hissesi için hedef fiyatı açıkladı

Ak Yatırım, Halk Yatırım ve Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

Vakıf Yatırım üç hisse senedi için AL önerisi açıkladı

Vakıf Yatırım üç hisse senedi için AL önerisi açıkladı

Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO, TSKB ve YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını açıkladı.

İlgili Haberler