ABD işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üstünde

ABD işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üstünde

ABD'de piyasa beklentilerinin altında gelen enflasyon verisinden sonra merakla beklenen işsizlik maaşı başvuruları da açıklandı

A+A-

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, 6 Mayıs'ta sona eren haftada beklenenden daha yüksek bir artışla 264 bine çıktı ve Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, bir önceki haftaya kıyasla 22 bin kişi artarak 264 bine ulaştı. Piyasada, bu dönemde işsizlik maaşı başvurularının 245 bin seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu, ancak bu beklentiyi aşarak Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Bir önceki haftanın işsizlik maaşı başvurusu verisi 242 bin olarak korundu.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya göre 6 bin artışla 245 bin 250'ye çıktı. Bu rakam, Kasım 2021'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi temsil ediyor.

Devam eden işsizlik başvuruları da, 29 Nisan'da sona eren haftada 12 bin artışla 1 milyon 813 bine yükseldi. Bu sonuçlar, ABD işgücü piyasasındaki belirsizliği gözler önüne seriyor.

İlgili Haberler