ABD Microsoft ve Amazon'da yapay zeka geliştiren müşterilerin IP'sini istedi

ABD Microsoft ve Amazon'da yapay zeka geliştiren müşterilerin IP'sini istedi

ABD, bulut şirketlerinin müşteri isimlerini ve IP adreslerini raporlamalarını istiyor.

A+A-

ABD, Amazon ve Microsoft gibi bulut hizmeti sağlayıcılarının, platformlarında yapay zeka uygulamaları geliştiren yabancı müşterileri tespit etmelerini ve aktif olarak araştırmalarını istiyor.
Biden yönetiminin ortaya koyduğu öneri, firmaların yabancı müşterilerin isimlerini ve IP adreslerini açıklamalarını gerektiriyor. Taslak kurala göre, Amazon ve Google gibi bulut hizmeti sağlayıcıların bu ayrıntıları toplamak ve şüpheli faaliyetleri bildirmek için bir süreç geliştirmeleri gerekecek.

Uygulanması halinde Washington bu gereklilikleri, Çinli firmaların yapay zekayı eğitmek ve barındırmak için çok önemli olan veri merkezlerine ve sunuculara erişebileceği önemli bir yolu kapatmak için kullanabilir. Ayrıca, müşteri verilerinin toplanması, depolanması ve analiz edilmesi sorumluluğunu da bulut hizmetlerine yükleyecek.
Microsoft yöneticisi Fred Humphries yaptığı açıklamada, şirketin yapay zeka altyapısı için müşterini tanı ve siber güvenlik gerekliliklerini memnuniyetle karşıladığını ve taslak kural hakkında girdi sağlamayı dört gözle beklediğini söyledi. 


İlgili Haberler