ABD, Türk pilotları sınır dışı edecek!

ABD, Türk pilotları sınır dışı edecek!

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan’ın, Savunma Bakanı Hulusi Akar’a mektubunda, ABD’de F-35 eğitimini alan Türk pilotlarının 31 Temmuz’a kadar ülkeden ayrılması gerektiğini belirttiğini ileri sürüldü

A+A-

Foreign Policy dergisi, ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan’ın, Savunma Bakanı Hulusi Akar’a mektubunda, ABD’de F-35 eğitimini alan Türk pilotlarının 31 Temmuz’a kadar ülkeden ayrılması gerektiğini belirttiğini ileri sürdü.

Foreign Policy, 6 Haziran tarihli mektuba dayandırdığı haberinde, ABD'nin Arizona eyaletindeki Luje Hava Üssü ve Florida eyaletindeki Eglin Hava Üssü’nde eğitim gören 42 Türk pilotun, 31 Temmuz’a kadar ülkeden ayrılması gerektiğini yazdı. O ana kadar tüm uluslararası seyahat düzenlemelerinin iptal edileceği, Türk pilotlarının üslere girişinin de yasaklanacağı kaydedildi.

Dergiye konuşan iki askeri kaynak, Shanahan’ın bu mektubu imzalayıp Türkiye’ye gönderdiğini doğruladı. Üçüncü bir kaynak, mektupta belirtilen adımların, Shanahan ve Akar arasındaki son telefon görüşmesinde dile getirildiğini bildirdi.

Haberde ayrıca ABD’ye gitmesi beklenen 34 Türk pilotun daha eğitim programının askıya alındığı ifade edildi. 20 pilotun bu ay içerisinde, 14’ünün daha Temmuz-Kasım döneminde ABD’ye gitmesi bekleniyordu.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.