Kรผresel arz bolluฤunun devam edeceฤi endiลeleri ile petrol fiyatlarฤฑnda yaลanan geri รงekilmeyi, ABD ve ฤฐngiltere’nin Yemen’de Husileri yeni hava saldฤฑrฤฑsฤฑ dรผzenlemesi frenledi.
Orta Doฤu’da gerilimin sรผrmeye devam edeceฤi ve Husilerin Kฤฑzฤฑldeniz rotasฤฑnda seyreden gemileri hedef almayฤฑ sรผrdรผrecekleri endiลelerini artฤฑran hava saldฤฑrฤฑlarฤฑ sonrasฤฑnda ICE’de Brent petrolรผ 10 cent dรผลรผลle 79,96 dolardan ve NYMEX’de Batฤฑ Teksas petrรผlรผ 6 cent dรผลรผลle 74,70 dolardan iลlem gรถrรผyor.
Petrol fiyatlarฤฑndaki dรผลรผลรผn frenlenmesinde Ukrayna’nฤฑn Novatek’in petrol ihracat terminalini hedef alan ฤฐHA saldฤฑrฤฑsฤฑ da etkili oldu.
CMC Marketsanalisti Leon Li, “Herhangi bir resesyon endiลesi olmadan, aลฤฑrฤฑ hava koลullarฤฑnฤฑn ABD ham petrol รผretimi รผzerindeki etkisi ve jeopolitik รงatฤฑลmalarฤฑn tฤฑrmanmasฤฑ hala petrol fiyatlarฤฑnฤฑ destekliyor” dedi.
Brent petrolรผ iรงin bugรผn destek seviyesi 79,45 dolar. Yukarฤฑ hareketlerde ise direnรง 80,75 dolar seviyesinde. Desteฤin ktฤฑrฤฑlmasฤฑ halinde gerileme 78,65 dolara kadar devam edebilir.







