ABD yılın ikinci yarısında ılımlı bir resesyona girebilir

ABD yılın ikinci yarısında ılımlı bir resesyona girebilir

Vanguard'ın Küresel Faiz Oranları Başkanı Roger Hallam, banka iflaslarına dikkat çekerek ABD ekonomisinin bu yılın ikinci yarısında ılımlı bir resesyonun yaşanabileceğini belirtti.

A+A-

Vanguard'a göre, son banka iflaslarından sonra daha sıkı borç verme koşulları, ABD ekonomisini bu yılın ikinci yarısında ılımlı bir durgunluğa sürükleyecek ve faiz oranlarında düşüş beklentisiyle uzun vadeli tahvillerde kademeli bir artışı güçlendirecek.

Dünyanın en büyük ikinci varlık yöneticisi Vanguard'ın küresel faiz oranları başkanı Roger Hallam, yaptığı konuşmada, "Kredi standartlarının sıkılaştırılmasının bu yılın ikinci yarısında ekonomiyi resesyona sürüklediğini düşünüyoruz" dedi.

Hallam, faizlerde oynaklığın kısa vadede yüksek kalmaya devam etmesini beklediğini belirterek, "Şu anda çok fazla politika belirsizliği var" dedi. Hallam, yaşanması olası resesyonda hisse senetleri gibi risk varlıklarında yaşanacak kayıpların telafisi için, ABD 10 yıl vadeli Hazine kâğıdı getirisinin geldiği seviyelerin yatırımcılar için portföylerinin sürelerini uzatmaya başlamaları için "makul şekilde iyi bir fırsat" olduğunu da ifade etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler