ABD รalฤฑลma Bakanlฤฑฤฤฑ’ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, 24 Aralฤฑk ile sona eren haftada iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ 10 bin dรผลรผลle 265 bin oldu. Piyasalarda beklenti de baลvurularฤฑn 10 bin dรผลรผลle 265 bin
olacaฤฤฑ yรถnรผndeydi.
Bir รถnceki haftanฤฑn rakamฤฑ 275 binde revize edilmeden bฤฑrakฤฑldฤฑ. 4 haftalฤฑk ortalama iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ 750 dรผลรผลle 263 bin oldu.
ฤฐลsizlik maaลฤฑndan yararlanmaya devam edenlerin sayฤฑsฤฑ 17 Aralฤฑk ile sona eren haftada bir รถnceki haftaya gรถre 63 bin artarak 2 milyon 102 bin oldu. 4 haftalฤฑk ortalamalara gรถre iลsizlik maaลฤฑ baลvurusundan yararlananlar 4 bin 500 artฤฑลla 2 milyon 42 bin 250 olarak aรงฤฑklandฤฑ. ฤฐลsizlik sigortalฤฑlarฤฑn oranฤฑ ise aynฤฑ dรถnemde mevsimsel dรผzeltilmiล ve dรผzeltilmemiล verilerle yรผzde 1,5 olarak kaldฤฑ.
ฤฐลsizlik sigortalฤฑlarฤฑn oranฤฑ iลsizlik maaลฤฑndan yararlanmaya devam edenler ile iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑnฤฑn oranฤฑndan hesaplanฤฑyor.







