ABD Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ, ลubat ayฤฑna ait kiลisel gelir ve tรผketim harcamalarฤฑ verilerini aรงฤฑkladฤฑ.
Buna gรถre, รผlkede kiลisel gelirler ลubatta bir รถnceki aya kฤฑyasla yรผzde 0,3 yรผkseldi.
Piyasa beklentilerinin รผzerinde gelen verinin bu dรถnemde yรผzde 0,2 artmasฤฑ รถngรถrรผlรผyordu. Amerikalฤฑlarฤฑn kiลisel gelirlerindeki artฤฑล, ocak ayฤฑnda yรผzde 0,6 olmuลtu.
Kiลisel tรผketim harcamalarฤฑ ise ลubatta aylฤฑk yรผzde 0,2’lik artฤฑล kaydetti.
Piyasa beklentilerinin altฤฑnda kalan kiลisel tรผketim harcamalarฤฑndaki artฤฑลฤฑn bu dรถnemde yรผzde 0,3 olmasฤฑ tahmin ediliyordu. Kiลisel tรผketim harcamalarฤฑ ocakta yรผzde 2 artmฤฑลtฤฑ.
– Fed’in takip ettiฤi enflasyon gรถstergesinde yavaลlama
Kiลisel tรผketim harcamalarฤฑ fiyat endeksi ise ลubatta aylฤฑk yรผzde 0,3 ve yฤฑllฤฑk yรผzde 5 yรผkseldi. Sรถz konusu veri ocakta aylฤฑk bazda yรผzde 0,6 ve yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 5,3 ertฤฑล kaydetmiลti.
ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) enflasyon gรถstergesi olarak dikkate aldฤฑฤฤฑ gฤฑda ve enerji kalemlerinin hesaplama dฤฑลฤฑ tutulduฤu รงekirdek kiลisel tรผketim harcamalarฤฑ fiyat endeksi de aynฤฑ dรถnemde aylฤฑk bazda yรผzde 0,3 ve yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 4,6 arttฤฑ.
Piyasa beklentilerinin altฤฑnda kalan รงekirdek kiลisel tรผketim harcamalarฤฑ fiyat endeksindeki artฤฑลฤฑn aylฤฑk yรผzde 0,4 ve yฤฑllฤฑk 4,7 olmasฤฑ รถngรถrรผlรผyordu.
รekirdek kiลisel tรผketim harcamalarฤฑ fiyat endeksindeki artฤฑล, ocakta aylฤฑk yรผzde 0,5 ve yฤฑllฤฑk yรผzde 4,7 olmuลtu.







