ABD’de konut baลlangฤฑรงlarฤฑ Aฤustos’ta Gรผney’deki dรผลรผลรผn etkisiyle beklentilerin รผzerinde dรผลtรผ.
Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ’nca aรงฤฑklanan veriye gรถre konut baลlangฤฑรงlarฤฑ Aฤustos’ta %5.8 dรผลรผลle yฤฑllฤฑk 1.14 milyon adet oldu. Beklenti % 1.7 dรผลรผลtรผ. ฤฐnลaat izinleri de %1.8 artฤฑล beklentisine karลฤฑlฤฑk %0.4 oranฤฑnda gerileyerek 1.14 milyon adet oldu.
Bu veri gรผรงlรผ artฤฑลlarฤฑn ardฤฑndan bir duraklama olduฤuna iลaret etse de gรผรงlรผ istihdam piyasasฤฑ ve tarihi dรผลรผk seviyelerdeki mortgage oranlarฤฑ konut sektรถrรผnรผ desteklemeye devam ediyor.
New York’taki 4cast Inc.’te รผst dรผzey ekonomist olan David Sloan “Son veriler bir miktar karฤฑลฤฑk gelse de bรผyรผk bir endiลeye gerek olmadฤฑฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyorum. Konut sektรถrรผnde genel gรถrรผnรผm pozitif” yorumunu yaptฤฑ.
รte yandan dรผn aรงฤฑklanan veriye gรถre รผlkede Ulusal Konut รreticileri Birliฤi (NAHB) konut piyasasฤฑ endeksi eylรผlde 65’e รงฤฑkarak 11 ayฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลtฤฑ.







