ABD'den Sedef Kabaş açıklaması

ABD'den Sedef Kabaş açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanması ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve yazdığı bir şarkı sözü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘‘uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak da bizim görevimiz’’ sözlerine hedef olan Sezen Aksu, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın brifinginde gündeme geldi.

VoA'nın haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, VOA Türkçe'nin Türkiye'nin gündemindeki iki olayla ilgili sorusuna, ifade özgürlüğüne vurgu yaparak yanıt verdi.

Price, ‘‘İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir. Bahsettiğiniz olaylardan Sedef Kabaş’ın gözaltına alındığından haberdarız ve bu konuda hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bu Türkiye’de olduğu kadar dünyanın diğer yerlerinde de aynı şekilde geçerli’’ dedi.

Price, Sezen Aksu tartışmaları ile ilgiliyse yorum yapmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel başkanlığını yürüttüğü AKP teşkilatları Türkiye’nin 81 ilinde Sedef Kabaş ve birlikte Tele 1 televizyonunda yayınlanan Demokrasi Arenası’na katılan CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu için de suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçlamasıyla soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş, 22 Eylül'de gece 02.00'de Sarıyer’deki evine giden polisler tarafından gözaltına alındı. Kabaş ertesi gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı

 

İlgili Haberler