Abdi İbrahim'den koronavirüs ilacı bağışı

Abdi İbrahim'den koronavirüs ilacı bağışı

Abdi İbrahim, koronavirüse karşı olumlu netice verebildiği gözlemlenen bir ilacının ilk parti üretimini Sağlık Bakanlığı'na teslim etti

A+A-

Abdi İbrahim, kendi ürünleri  arasında yer alan ve yapılan araştırmalarda COVID-19'a karşı olumlu  netice verebildiği gözlemlenen bir ilacının ilk parti üretimini  gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı'na teslim etti.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, ''Ülkemizin yüzde  yüz yerli sermayeli en büyük ilaç şirketi olarak 108 yıldır hayatı  iyileştirme misyonumuzla hareket ediyoruz. Yaşadığımız bu zorlu  süreçte de Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülen salgınla  mücadele seferberliğine tam destek vererek, tüm imkanlarımızı devreye  soktuk. Sağlık Bakanlığı'nın COVID-19 tedavi protokollerinde yer alan  bir ilacımızın ilk parti üretimini yaparak Bakanlığımıza teslim  ettik'' dedi. Nisan ayı içinde üretilecek 1.600.000 tablet ile yıl  sonuna kadar yapılacak tüm üretimi de Bakanlığa bağışlayacaklarını  açıklayan Barut, ''Bu ilacın, insanlarımızın sağlığı için cansiperane  şekilde gecesini gündüzüne katarak çalışan doktorlarımızın,  eczacılarımızın, hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın  mücadelesine destek olması en büyük temennimiz" dedi.

Türkiye'de ilaç sektörünün büyümesine ve gelişmesine 108 yıldır  öncülük eden Abdi İbrahim, tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla  mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı COVID-19 tedavi protokollerinde  yer alan ilacının ilk parti üretimini gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı'na teslim etti. Abdi İbrahim, İstanbul Esenyurt'ta bulunan  tesislerinde Nisan ayı içinde üreteceği 1.600.000 tablet ile bu ilacın  yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretimini de Bakanlığa bağışlayacak.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, "COVID-19'un  tedavi protokolünde yer alan ilacın hâlihazırda Türkiye'deki tek yerli  üreticisi olarak, tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı  karşıya olan hammaddeyi Dışişleri Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın sahada bize verdiği destek ile derhal tedarik ederek  ilk parti üretimini gerçekleştirdik ve Sağlık Bakanlığımıza teslim  ettik. Bu ilacın yıl sonuna kadar yapacağımız tüm üretimini bağış  yoluyla Türk tıbbının hizmetine sunacağız. Salgınla mücadelede  hastalarımız ve sağlık çalışanlarımız için değer yaratmak en büyük  temennimiz" dedi.

Dünyanın ve Türkiye'nin daha önce deneyimlemediği bir salgınla  karşı karşıya olduğunu, toplumlar ve kurumlar açısından zorlu bir  sınavdan geçildiğini ifade eden Barut, şunları söyledi: "İnsanlık  tarihi boyunca her dönemde salgın hastalıklar çok ciddi can  kayıplarına yol açtı. Bulunduğumuz çağda da beklenmedik yeni  salgınlarla karşılaşmaya devam ediyoruz. İlk etapta Çin'de ve daha  sonra dünyanın birçok ülkesinde hızla yayılmaya başlayan COVID-19'la  ilgili gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz. Söz konusu salgınla  ilgili endişe verici gelişmelere karşı hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımız önemli bir mücadele ortaya koyuyor. Sağlık Bakanlığımızın  koordinasyonunda alınan önlemlere ve özellikle de evden çıkmama  önerilerine hep birlikte uymamız büyük önem taşıyor."

    "Tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız"

Sağlık Bakanlığı tedavi protokolünde birincil tedavi önerileri  içinde yer alan ilacın, diğer tedavilerle birlikte virüsle mücadelede  güçlü bir katkı sunmasını beklediklerini belirten Barut, "Abdi İbrahim  olarak, iyileştirme misyonumuz doğrultusunda, sorumluluklarımızın  bilinciyle hareket ediyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne dünyanın ve  ülkemizin savaştığı salgınlarla şirket olarak biz de var gücümüzle  savaştık. Tam 108 yıldır işimizi, sektörümüz, ülkemiz ve nihayetinde  tüm insanlık için tutkuyla ve en iyi şekilde yapmaya gayret  gösteriyoruz. Doktorlarımız, eczacılarımız, hemşirelerimiz ve tüm  sağlık çalışanlarımızın üstün bir gayret, hiçbir zaman unutulmayacak  bir fedakarlık ve sarsılmaz kararlığı ile yürütülen salgınla mücadele  seferberliğine biz de üretime ara vermeden, hastaların ihtiyaç duyduğu  ilaçları onlara kesintisiz ulaştırarak katılıyoruz. Ülkemizin maruz  kaldığı virüs tehdidinin en kısa sürede sonlanması için tüm  imkanlarımızı devreye soktuk. Değerini, ülkesine ve ülke insanlarına  yaptığı katkılarla ölçen bir şirket olarak, dünyanın ve ülkemizin bu  zorlu süreci en kısa zamanda ve az kayıpla atlatması en büyük  temennimiz" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.