Abu Dabili yapay zeka şirketi 100 milyon dolarlık ByteDance hissesi aldı

Abu Dabili yapay zeka şirketi 100 milyon dolarlık ByteDance hissesi aldı

Abu Dabi merkezli G42, 220 milyar dolar değerleme ile 100 milyon dolarlık ByteDance hissesi satın aldı.

A+A-

Bloomberg'in haberine göre Abu Dabi merkezli yapay zeka firması G42, Tiktok'un ana ortağı ByteDance'ın 100 milyon dolar değerindeki hissesini satın alarak şirkete 220 milyar dolar değer biçti.

Çinli internet firmasının inişli çıkışlı fiyat etiketi, Washington'un, milletvekillerinin ulusal güvenlik tehdidi olmakla suçladığı viral video fenomeni TikTok'u yasaklamaya açık olabileceğinin sinyalini vermesinden bu yana oluşan belirsizliği yansıtıyor. TikTok'un liderliği, bu endişeleri gidermeye yardımcı olmak için Çinli ana şirketinden ayrılma olasılığını tartışıyor, ancak bu son çare.

BAE'nin casusluk ustası olarak bilinen Şeyh Tahnoon, G42 aracılığıyla bulut bilişimden aşılara ve sürücüsüz arabalara kadar her alanda bir portföy oluşturdu. Geçen yıl, yapay zeka firması, gelişmekte olan pazarlardaki teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için ek finansal destekçileri olan 10 milyar dolarlık 42XFund'u kurdu. Kısa süre önce, Asya'daki ayak izini genişletmek için Çin'in JD.com Inc. şirketinin eski yatırım müdürü Jason Hu'yu işe aldı.

Ortadoğulu firma ByteDance'in uzun vadeli potansiyeline güveniyor olabilir; zira toparlanan Çin ekonomisi, üç yıl süren Covid kısıtlamaları ve bitmek bilmeyen düzenleyici baskılardan çıkan teknoloji devlerini destekliyor.

İlgili Haberler