Akçansa için TUT önerisi

Akçansa için TUT önerisi

Ziraat Yatırım'ın raporunda Akçansa ile ilgili tahminlerimizde önemli bir değişiklik olmaması nedeniyle daha öncekiverdiği "TUT" önerisini korudu

A+A-

Ziraat Yatırım'ın raporunda Akçansa ile ilgili tahminlerimizde önemli bir değişiklik olmaması nedeniyle daha öncekiverdiği "TUT" önerisini korudu.

Ziraat Yatırım'ın Akçansa raporu şu şekilde: "

Akçansa'nın net dönem karı 2015 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1,3 oranında gerileyerek 67,3mn TL tutarında gerçekleşirken, 55mn TL olan beklentilerimizin üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapma satış gelirlerinden kaynaklanmıştır.

Şirket'in 1Ç2015'te satış gelirleri 1Ç2014'e göre %8 oranında gerileyerek 299mn TL olmuştur. İlk çeyrekte yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yurtiçi satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre %12 azalışla 266,9mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket düşük seyreden yurtiçi satışları telafi etmek için ihracat kanalına yönelmiştir. Bu kapsamda yurtdışı satış hacmi %47 oranında artarak 44,8mn TL'ye yükselmiş ve satış gelirlerinin daha fazla düşmesine engellemiştir. Diğer taraftan, satışların maliyetleri ise %8,4 oranında gerileyerek 219,2mn TL'ye inmiştir. Bu kapsamda şirketin brüt karı 1Ç2015'te bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,8 oranında gerileyerek 79,7mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Şirket'in net faaliyet karı 1Ç2015'te bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,8 oranında gerileyerek 62,1mn TL olurken, FAVÖK de %7,1 oranında azalarak 79,2mn TL olmuştur. Ancak marjlarda ise ufak çaplı bir düzelme eğilimi görülmüştür. Şirketin FAVÖK marjı 1Ç2014'teki %26,2'den 1Ç2015'te %26,5 oranına yükselmiştir.

Şirket'in yatırım faaliyetlerinden gelirleri ise Çimsa ve halka açık olmayan Arpaş'tan elde edilen temettü gelirlerinin önemli etkisiyle 1Ç2015'te %15,6 oranında artarak 20,6mn TL olarak gerçekleşmiştir.

İstanbul'da inşa edilen 3. Boğaz Köprüsü'nün beton tedarikçisi olan Akçansa Marmara bölgesindeki konumu dolayısıyla söz konusu bölgedeki faaliyetlerden önemli ölçüde faydalanmaktadır. Olumsuz geçen hava koşulları nedeniyle ilk çeyrekte düşüş gösteren yurtiçi talebin önümüzdeki dönemde normalleşeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Akçansa için 2015 satış gelirleri tahminimizi 1.510mn TL olarak korumaya devam ediyoruz.

Akçansa ile ilgili tahminlerimizde önemli bir değişiklik olmaması nedeniyle daha önceki "TUT" önerimizi koruyoruz.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.