Akıllı saatler vücuttaki yağ oranını ölçebilecek

Akıllı saatler vücuttaki yağ oranını ölçebilecek

Samsung, Ağustos ayında yeni Galaxy Watch 4 akıllı saatini tanıtacak. Gelen bilgilere bakılırsa cihaz BIA sensörü sayesinde vücuttaki yağ ve kas oranını ölçebilecek.

A+A-

Güney Koreli teknoloji devi Samsung çok yakında Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch Active 4 akıllı saatlerini piyasaya sürecek. Ağustos ayının başlarında tanıtılacağı söylenen cihazlarla ilgili bazı önemli detaylar netleşmeye devam ediyor.

Donanımhaber'in haberine göre Galaxy Watch 4, BIA (Biyoelektrik Empedans Analizi) sensörüne sahip olacak. Yani vücuttaki yağ ve kas kütlesini ölçebilecek.

BIA sensörüne kalp atış hızı sensörü ve kandaki oksijen miktarının ölçülmesini sağlayan SpO2 sensörünün eşlik etmesi bekleniyor. Ayrıca cihazın kan şekeri izleme özelliği ile geleceğine dair söylentiler vardı ancak bu düşük bir ihtimal.

Samsung henüz Galaxy Watch 4 hakkında herhangi bir resmi bilgi sağlamadı ancak basına yansıyan bazı bilgiler var. Akıllı saatin güncellenmiş Wear OS işletim sistemiyle çalışacağı bildiriliyor. Ayrıca LTE ve Wi-Fi versiyonları olacak. Gelen bilgilere göre cihaz 3 Ağustos'ta tanıtılacak.