Alibaba iştiraki halka arz oldu, ilk günden kaybettirdi

Alibaba iştiraki halka arz oldu, ilk günden kaybettirdi

Alibaba destekli Robosense Technology'nin hisseleri, bu yıl Hong Kong borsasındaki ilk çıkışında %2 düştü.

A+A-

Sürücüsüz otomobiller için lazer görüntüleme, algılama ve menzil belirleme (LiDAR) sensörleri geliştiren Çinli Robosense, Ocak ayında her biri 43 HK$'dan (Hong Kong doları) 22,9 milyon hisse arz ederek halka arzında 985,12 milyon HK$ (126,14 milyon $) topladığını duyurdu.

Halka arzdaki hisselerin yaklaşık 20,61 milyonu başlangıçta uluslararası teklife tahsis edildi ve bu teklife 1,28 kat talep geldi.

Buna karşılık, halka arz daha soğuk karşılanırken 2,29 milyon hissenin ilk arzına yalnızca 0,58 kat talep geldi.

Bu nedenle, 952.000 hisse halka arzdan uluslararası teklife yeniden tahsis edildi. Ayrıca 2,86 milyon hisse de uluslararası teklife fazla tahsis edilerek 24,4 milyon hisseye ulaştı.

Halka arzın köşe taşı yatırımcısı, Nanshan bölge hükümetine ait devlet kuruluşu Nanshan Strategic Emerging Industries Investment oldu.

Duyurunun en dikkat çekici yanı, teknoloji devi Alibaba'nın lojistik kolu Cainiao'nun %10,46'lık hissesiyle Robosense'in halka arz öncesi en büyük hissedarı olmasıydı.

RoboSense, 27 Aralık'ta yaptığı bir duyuruda, halka arzdan elde edilen net gelirin yaklaşık %45'ini, ürün hattını oluşturmak amacıyla araştırma ve geliştirme ile ekip genişletme çalışmalarında kullanmayı planladığını belirtti.

Diğer %40'lık kısım şirketin satış ve pazarlama çabalarını artırmak için kullanılırken, kalan %15'lik kısım genel işletme sermayesi ve potansiyel stratejik ortaklık veya ittifak fırsatlarını araştırmak için kullanılacak.

İlgili Haberler