Alman otomotiv devi Volkswagen: Çin'e sıkı sıkıya bağlıyız

Alman otomotiv devi Volkswagen: Çin'e sıkı sıkıya bağlıyız

Volkswagen AG Salı günü yaptığı açıklamada, 2026 yılına kadar 10 elektrikli araç (EV) modeli daha tanıtmayı planladığını ve köklü yabancı markaların çevik yerel rakiplerine karşı zemin kaybettiği Çin'e olan bağlılığını sürdürdüğünü söyledi.

A+A-

Volkswagen Binek Araçları CEO'su Thomas Schafer Salı günü Şangay otomobil fuarında yaptığı konuşmada "VW olarak Çin'e sıkı sıkıya bağlıyız. Yol gösterici ilkemiz Çin'de, Çin için tam hızda kalkınmadır" dedi.

Çin'de onlarca yıldır en çok satan binek araç markası olan Volkswagen, elektrikli araçların piyasaya sürülmesinde Çinli rakiplerinin gerisinde kaldığı için dünyanın en büyük otomobil pazarındaki paylarının azaldığını gören eski yabancı otomobil markaları arasında yer alıyor. Volkswagen'in 2022 yılı satışları %3,6 oranında düşerek 3,18 milyon araca geriledi.

BYD Çin'de VW'yi geride bıraktı

Şubat ayında Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Volkswagen markalı otomobilleri geride bırakarak son dört ayda ikinci kez Çin'de en çok satan binek otomobil markası oldu.

Salı günü üst seviye ID.7 EV modelini tanıtan Schafer, Volkswagen'in 2026 yılına kadar 10 EV modeli daha tanıtmayı planladığını söyledi.

Volkswagen bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, kısmen Çin modelleri için araştırma ve geliştirmeyi daha da yerelleştirerek, yeni modeller için pazara sunma süresini dört yıldan Çin'deki muadilleri için ortalama 2,5 yıla yaklaştırmayı hedeflediğini söyledi.

Schafer, şirketin Çinli ortak girişim ortaklarıyla birlikte tasarım, üretim ve araştırma-geliştirme alanlarına büyük yatırımlar yaptığını belirterek, Anhui eyaletindeki Ar-Ge merkezinde 2.000 kadar geliştiricinin çalıştığını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler