Volkswagen Çin'deki kaybına rağmen satışlarını artırdı

Volkswagen Çin'deki kaybına rağmen satışlarını artırdı

Volkswagen, Çin pazarındaki düşüşe karşın birinci çeyrek satışlarını yükseltti.

A+A-

Alman otomobil devi Volkswagen bugün yaptığı açıklamada, şirketin en büyük pazarı olan Çin'deki zayıflamaya rağmen, yılın ilk çeyreğinde araç teslimatlarının önemli ölçüde arttığını belirtti.

Grup, geçen yılın aynı dönemine göre %7,5 artarak dünya genelinde 2,04 milyon araç teslim ederken, Çin'de satışlar %14,5 azalışla 644.500 araca düştü.

Batı Avrupa'da satışlar, yarı iletken eksikliğinin etkilerinin artık güçlü şekilde hissedilmemesi sebebiyle yılın ilk çeyreğinde dörtte bir oranında artarak toplam rakamlara katkı sağladı.

Volkswagen, Çin'deki batarya elektrikli araç (BEV) satışlarının birinci çeyrekte %25,4 azalarak 21.500 araca düştüğünü, dünya genelindeki teslimatların ise %42,1 artış gösterdiğini açıkladı.

Volkswagen ve diğer yabancı otomobil üreticileri, elektrikli araçların yeni satışların yaklaşık üçte birini oluşturan pazarda maliyetleri düşürmek için hız ve baskıyı arttıran yerli Çinli otomobil üreticilerine uyum sağlamakta zorlanıyor.

VW'nin genel pazar markaları, pazarın BYD liderliğindeki yerel Çin markalarının daha hızlı hareket ettiği elektrikli araçlara (EV'ler) ve plug-in hibritlere kaydığı için geçen yıl Çin'de pazar payı kaybına uğradı.

İlgili Haberler