Stuttgart Menkul Kฤฑymetler Borsasฤฑ’nฤฑn Euwax Duyarlฤฑlฤฑฤฤฑ ve Handelsblatt’ฤฑn Dax Duyarlฤฑlฤฑฤฤฑ anketlerine gรถre Almanya’da yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn yatฤฑrฤฑm yapma isteฤi artฤฑyor.
Ankete gรถre รถzel yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn Euwax duyarlฤฑlฤฑฤฤฑ yรผzde 6,5’e yรผkseldi. Bu aynฤฑ zamanda bir yฤฑlฤฑn en yรผksek seviyesi. Pozitif deฤerler, รถzel yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn portfรถylerinde artฤฑk Dax’ta kaldฤฑraรงlฤฑ รผrรผnlere konulan alฤฑmlardan daha fazlasฤฑnฤฑn olduฤunu gรถsteriyor.
Dax duyarlฤฑlฤฑฤฤฑyla hem รผรง aylฤฑk geleceฤe yรถnelik iyimserlik hem de yatฤฑrฤฑm yapma isteฤi yรผksek seviyede.
ABDโde aรงฤฑฤa satฤฑล
ABD borsalarฤฑnda ise durum tamamen farklฤฑ. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, Almanya’da olduฤu gibi ABD de borsanฤฑn mevcut durumunu kรถtรผ olarak deฤerlendiriyor ancak tam tersine hareket ediyorlar. Almanyaโda yatฤฑrฤฑmcฤฑlar zayฤฑf hisse senedi piyasasฤฑnฤฑ bir satฤฑn alma fฤฑrsatฤฑ olarak gรถrรผrken, Atlantik’in diฤer yakasฤฑnda borsacฤฑlar, aรงฤฑฤa satฤฑล yรถntemi ile daha fazla fiyat kaybฤฑna karลฤฑ kendilerini koruyor.







