Almanya Çin'in ülkede yaptığı 5G yatırımlarını incelemeye aldı

Almanya Çin'in ülkede yaptığı 5G yatırımlarını incelemeye aldı

Almanya İçişleri Bakanı Faeser yaptığı açıklamada, Berlin'in en büyük ticaret ortağı Çin ile ilişkilerini yeniden değerlendirirken, Almanya İçişleri Bakanlığı'nın ülkenin 5G ağında halihazırda kurulu olan tüm Çin bileşenlerini incelediğini söyledi.

A+A-

Almanya Çin'in 5G yatırımlarını masaya yatırdı. İçişleri Bakanı Faeser Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, "İletişim ağlarımızı korumak zorundayız" dedi ve incelemenin üç önceliğinin risklerin belirlenmesi, tehlikelerin önlenmesi ve bağımlılıklardan kaçınılması olduğunu sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: "Bu durum özellikle kritik altyapımız için geçerlidir"

Bir hükümet kaynağının geçtiğimiz ay Reuters'e verdiği bilgiye göre Almanya, güvenlik endişelerini gidermek için potansiyel olarak önemli bir hamle olarak Çinli şirketler Huawei ve ZTE'nin bazı bileşenlerini telekom ağlarında yasaklamayı düşünüyor.

Alman hükümeti Huawei'yi açık bir şekilde dışlamaktan kaçınıyor ancak bu tür şirketlerin Pekin'in güvenlik servisleriyle olan yakın bağlantılarının, geleceğin mobil ağlarına yerleştirilmelerinin Çinli casuslara ve hatta sabotajcılara temel altyapıya erişim sağlayabileceği anlamına geldiğine dair endişeler var.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler