Almanya daha fazla vasıflı işçi alacak

Almanya daha fazla vasıflı işçi alacak

Almanya nitelikli işçi açığını azaltmak için yeni bir düzenlemeye gidiyor

A+A-

İktidardaki koalisyon partilerinin milletvekillerine göre, hükümetin Pazartesi günü vardığı anlaşmanın ardından Almanya bu hafta özellikle Avrupa Birliği dışından vasıflı işçilerin göç etmesini kolaylaştıracak bir yasayı kabul edecek.

Hür Demokratlar ve Yeşiller ile birlikte hükümet eden Sosyal Demokrat Parti'den Katja Mast, uzun süredir gecikmiş olan reformların Almanya'nın göç politikalarını modernize edeceğini söyledi.

Mast, FDP'li Johannes Vogel ve Yeşiller'den Irene Mihalic ile birlikte düzenlediği basın toplantısında "Bu hafta bunu çözeceğiz," dedi.

Yasa ile Avrupa'nın en büyük ekonomisi işgücü açığı ile mücadele etmeyi umuyor: Çalışma Bakanlığı'na göre 2022 yılında açık iş sayısı yaklaşık 2 milyon ile rekor seviyedeydi.

Mart ayı sonunda hükümet tarafından açıklanan taslak mevzuata göre, reform AB dışındaki ülkelerden gelen işçi sayısını yılda 60,000 kişi arttırabilir.

Tasarı, yabancı işçilere ülkeye giriş için, iş teklifi olmayan ancak iş bulma potansiyeli olan bireyler için yeni bir "fırsat kartı" da dahil olmak üzere üç yol sunuyor.

Fırsat kartı, nitelikler, dil becerileri, mesleki deneyim, Almanya ile bağlantı ve yaşı dikkate alan, puan tabanlı bir sistem izliyor.

İlgili Haberler