Ons altın 2 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi

Ons altın 2 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi

Ons altın iki haftanın en yüksek seviyelerinden geriledi. Dolar son altı ayın zirvesindeki hakimiyetini kaybetti.

A+A-

Ons altın 1934,67 dolar seviyesine kadar yükselişin ardından, düne göre yüzde 0,15 düşüşle 1.930,37 dolar seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda da 1930,80 dolar seviyesinde.

Dolar Endeksi geçen haftanın en yüksek seviyelerinden geriledi ve ABD, İngiltere ve Japonya'nın hafta içinde alacağı önemli merkez bankası politika kararları öncesinde altını denizaşırı alıcılar için daha ucuz hale getirdi.

Scorpion Minerals baş yatırım yetkilisi Michael Langford, "Fed Başkanı Powell'ın konuşması muhtemelen enflasyon risklerinin ortadan kalkmadığını ancak enflasyon için bekle ve gör modunda olduklarını vurgulayacak.

Langford, dünya genelinde benzin ve dizel stoklarının düşük olmasının kısa vadede enflasyon hedefleri için önemli bir risk oluşturduğunu söyledi.

Londra merkezli danışmanlık şirketi CRU'nun kıdemli analisti Kirill Kirilenko, "Güçlü tüketici harcamaları ve sıkı işgücü piyasası nedeniyle enflasyonun giderek yapışkan hale gelmesi durumunda, Fed faizleri daha uzun süre yüksek tutmak ve hatta hedefe getirmek için yeniden artırmak zorunda kalabilir. Bu arka plana karşı, altın boğaları, piyasa Fed'in kontrolünü hafifletmeye ve finansal koşulları gevşetmeye hazır olduğuna giderek daha fazla güvenene kadar güçlü bir fiyat rallisi başlatmakta zorlanabilir, ki bunun 2023'te gerçekleşmesini beklemiyoruz" dedi.

İlgili Haberler