Altın fiyatları soluksuz tırmanışını sürdürüyor

Altın fiyatları soluksuz tırmanışını sürdürüyor

Fed'in faiz indirimine Haziran ayında gideceğine dair görüşün ağır basmasıyla altın fiyatları yükselişini sürdürüyor.

A+A-

Altın, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığı yönündeki işaretlerin etkisiyle önceki seansta rekor seviyelere yakın bir seviyeye yükseldikten sonra Asya'da istikrarını korudu.

Değerli metal Pazartesi günü yüzde 1,5 artışla ons başına 2.115,92 dolarlık gün içi en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, geçen yıl 4 Aralık'ta belirlenen tüm zamanların zirvesi olan 2.135,39 dolara çok yakın.

Yılın başında oldukça dar bir aralıkta işlem gören külçe, Şubat ortasında yeniden yükselişe geçti. Fed'in ne zaman harekete geçeceğinin zamanlaması hala belirsiz olsa da, yakınlaştığına dair işaretler son haftalarda altını destekledi. Swap piyasaları Haziran ayında faiz indirimi ihtimalinin neredeyse yüzde 60 olduğunu gösteriyor.

Altın aynı zamanda Orta Doğu'da artan gerilimlerden, Kızıldeniz'de gemi taşımacılığına yönelik saldırılardan, Çin ekonomisindeki sorunlardan ve yıl sonunda yapılacak ABD başkanlık seçimlerinden de bir miktar sığınak desteği alıyor olabilir. ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump'ın bu yıl başkanlık seçimlerine katılabileceğini söyleyerek onu yasaklama çabalarına son verdi.

Spot altın Singapur saati ile 08:25 itibarıyla ons başına 2.114,52 dolarda sabit kaldı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi de yatay seyretti. Gümüş ve paladyum pek değişmedi, platin ise düşüş kaydetti.​

Etiketler : , ,
İlgili Haberler