Altın, üst üste dördüncü haftayı da kayıpla kapatıyor

Altın, üst üste dördüncü haftayı da kayıpla kapatıyor

Altında sıkılaşma etkisi kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Altın, üst üste dördüncü haftayı da kayıpla kapatmaya hazırlanırken yatırımcıların dikkati tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinde olacak.

A+A-

Altın yatırımcıların daha fazla sıkılaşma politikası uygulanacağı ve bu politikaların büyüme üzerindeki etkisiyle art arda dördüncü haftayı da kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. Gerçekleşmesi halinde bu seri Mayıs ayından bu yana en uzun düşüş olacak.

Spot altın artan ekonomik kriz endişeleriyle güvenli varlıklara olan talebin güçlenmesiyle birlikte dokuz aydan uzun bir süredir gördüğü en düşük seviyeden işlem görüyor.

Dolar, eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Cuma günü vurulmasının ardından piyasalardaki tedirginlikle desteklendi.

Öte yandan Fed’in en şahin politika yapıcılarından ikisi guvernör Christopher Waller ve Fed St. Louis Başkanı James Bullard ABD ekonomisinde resesyon ihtimalini düşük gördüklerini belirterek bu ay yapılacak toplantıda enflasyonu düşürmek için tekrar 75 baz puanlık artışı destekleyeceklerini açıkladılar.

Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) oy hakkı bulunan iki isim 40 yılın en yüksek enflasyonunu dizginlemek için büyümeyi yavaşlatmak pahasına faizleri yükseltmeye devam edilmesi gerektiği görüşünü destekliyorlar.

Çarşamba günü yayımlanan Haziran toplantısı tutanaklarında yetkililer yüksek enflasyon baskıları karşısında daha da sıkılaşmacı bir politikanın yerinde olacağı belirtilirken yatırımcıların dikkati Cuma günü yayımlanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamlarında olacak.

İlgili Haberler