Altınay Savunma ALNTY halka arz ediliyor, hisse ucuz mu pahalı mı

Altınay Savunma ALNTY halka arz ediliyor, hisse ucuz mu pahalı mı

Koç Metalurj KOCMT hisseleri kaç TL'den halka arz edilecek, talep toplama tarihleri ne, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da son yılların en yüksek rakamlı halka arzları gerçekleşiyor. 2021'de 41 şirket ile rekor kıran halka arzlar 2022'de 54'e yükselerek rekorunu yenilemişti. Bu yıl şimdiye kadar 12 şirket halka arz yaptı. 2 şirket daha bu hafta talep toplayacak. Toplam 85 şirket de Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapmış ve "taslak halka arz" aşamasına gelmiş durumda. Olağanüstü gelişme yaşanmadığı sürece Ocak ayında hiç halka arzın yapılmadığı 2024'te 100'ü aşkın şirket halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.

Bu hafta talep toplayacak iki şirket Altınay Savunma (ALNTY) ve Koç Metalurji (KOCMT). 

2.5 milyar TL'lik KOCMT halka arzında, halka arzı yapacak aracı kurum (A1 Capital) raporuna göre hissesenedi yüzde 30 iskonto ile halka arz edilecek.Bu halka arzda dikkat çeken en önemli nokta, fiyat istikrarının olmaması.

Son halka arzlarda, başvuru katsayısının düşmesi ve en sonuncu halka arzıda ikinci işlem günü hisse fiyatının halka arz fiyatının altına düşmesi nedeniyle bu nokta yatırımcıların alacağı karar açısından oldukça önemli.

KOCMT halka arzına oranla 1.8 milyar TL'lik daha küçük halka arz tutarına rağmen ALNTY halka arzında talep toplama süresi (3 gün) daha uzun. ALNTY halka arzında halka arz gelirinin %25 tutarında ve 15 gün boyunca fiyat istikrarı garantisi bulunuyor. ALNTY halka arz izahnamesinde ise hisenin yüzde 26.48 iskontolu olduğu belirtiliyor.

 

>>> İŞTE TÜM AYRINTILAR: Altınay Savunma ALNTY halka arzı ne zaman, bireysele kaç hisse verilecek

İlgili Haberler