Altın fiyatları haftanın son işlem gününde, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek yıla yönelik daha fazla faiz indirimi beklentilerinin etkisiyle son yedi haftanın en yüksek seviyelerine yükseldi.

Ons altın 4.275 dolar seviyesinde
Spot altın hafif bir geri çekilmeyle ons başına 4.275 dolar civarına inse de, hafta genelinde güçlü bir yükseliş kaydetti. ABD vadeli işlemlerinde de benzer bir tablo görülürken, doların üst üste üçüncü haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanması sarı metale olan ilgiyi destekledi.
Piyasalarda, Fed’in bu hafta aldığı faiz indirimi kararı ve Başkan Jerome Powell’ın önceki toplantılara kıyasla daha ılımlı bulunan mesajları yakından izlendi. Nokta grafikte sınırlı bir indirim öngörülmesine rağmen, yatırımcılar gelecek yıl iki faiz indiriminin fiyatlandığını düşünüyor.

ABD’de işsizlik maaşı başvurularındaki sert artış ise tek başına iş gücü piyasasında ciddi bir bozulmaya işaret etmese de, temkinli beklentileri güçlendirdi. Şimdi gözler, Fed’in politika patikasına dair daha net sinyaller verebilecek tarım dışı istihdam verisine çevrilmiş durumda.







