Altınla ilgili sürpriz tahmin: '3000 doları görecek'

Altınla ilgili sürpriz tahmin: '3000 doları görecek'

Roubini Macro Associates CEO'su Nouriel Roubini, mevcut şartların sürmesi halinde 5 yıl içinde ons altın fiyatlarının 3000 doları göreceğini kaydetti.

A+A-

Roubini Macro Associates CEO'su Nouriel Roubini'ye göre, savaş, borç krizleri ve demografik bir "saatli bomba" da dahil olmak üzere on "mega tehdit", yatırımcıların altına akın etmesine neden olarak sarı metalin fiyatının 2028 yılına kadar 3 bin dolara yükselmesine neden olacak.
Kitco'ya göre Roubini, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde, altının yüksek tek haneli getiri oranlarından düşük çift haneli getiri oranlarına sahip olmasını beklerim. Önümüzdeki beş yıl içinde... getiri oranlarının yılda % 10 civarında olmasını bekliyorum" dedi.

Enflasyon, stagflasyon ve 'de-dolarizasyon'a doğru bir eğilim ana itici güçler olacağını vurgulayan Roubini, "ABD'nin rakipleri, doları silah haline getirdiğimiz ve yaptırımlar uygulanabileceği için dolar varlıklarından uzaklaşmak zorunda kalırsa, o zaman ABD ve Batı tarafından ele geçirilemeyecek tek uluslararası rezerv varlık dolar, Euro, yen, veya pound değil, sadece altın olabilir" dedi.
Roubini, altının beş yıl boyunca yılda % 10 artacağını ve bunun sonucunda altının ons başına 3.000 doların üzerinde bir fiyatla sonuçlanacağını tahmin etti.
Roubini, aynı zamanda, 2023'te hem hisse senetlerinin hem de tahvillerin düşmesine neden olacak bir "stagflasyonist depresyon" başlayabileceğini söyledi.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler