Altman geri döndü, Microsoft OpenAI'ın yönetimine girdi

Altman geri döndü, Microsoft OpenAI'ın yönetimine girdi

Microsoft'un OpenAI yönetim kuruluna kimi atayacağı ise henüz resmi olarak açıklanmadı.

A+A-

Yapay zeka firması OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, şirkete geri dönüşünü resmi olarak duyurdu. Altman aynı zamanda Microsoft'un OpenAI'nin yönetim kurulunda yer alacağını açıkladı. Kasım ayında yönetim değişiklikleri yaşanan OpenAI'nin, Altman'ın CEO olarak dönüşü ile birlikte istikrara kavuşması önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Altman, Microsoft'un OpenAI'ye yapmış olduğu milyarlarca dolarlık yatırım sonrasında, şirketin yeniden yapılandırılmış yönetim kurulunda yer alacak.

Altman'ın OpenAI'deki rolü, Başkan Bret Taylor, eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers ve Quora CEO'su Adam D'Angelo'dan oluşacak yönetim kurulunda oy hakkı olmayan bir gözlemci olarak belirlendi. Bu değişiklik, OpenAI'nin önceki yönetim kurulundan tek üye olan Adam D'Angelo'nun yanı sıra CEO Sam Altman'ın istifasına neden olan ani kararın yarattığı endişeleri hafifletmeyi amaçlıyor.

Microsoft'un etkisi altında yapılan bu değişiklik, OpenAI'nin teknolojisini daha etkin bir şekilde entegre etme ve bu teknolojiden daha fazla faydalanma hedefini vurguluyor. Altman, "Microsoft ile ortaklık kurarak açıkça doğru bir seçim yaptık ve yeni yönetim kurulumuzda oy hakkı olmayan bir gözlemci olarak yer alacakları için heyecanlıyım" dedi.

OpenAI'nin üst düzey yönetimi, bu değişiklikle birlikte Sam Altman'ın CEO, Mira Murati'nin baş teknik sorumlu ve Greg Brockman'ın başkan olarak görev almasını içerecek şekilde şekilleniyor. Microsoft'un OpenAI yönetim kuruluna kimi atayacağı ise henüz resmi olarak açıklanmadı.

Bu stratejik adım, OpenAI'nin bu yıl piyasaya sürdüğü ChatGPT aracının başarısı ve yapay zeka teknolojisinin daha geniş bir yazılım ürün yelpazesi içinde entegrasyonunu hızlandırma niyetini yansıtıyor. ChatGPT, ikna edici metin yanıtları üretebilen bir yapay zeka aracı olarak dikkat çekiyor ve büyük teknoloji şirketleri arasında benzer tekliflerin artmasına yol açtı.

 

İlgili Haberler