Amazon çalışanlarını ofise geri dönmeleri konusunda uyardı

Amazon çalışanlarını ofise geri dönmeleri konusunda uyardı

ABD'deki Amazon personeli, işe devam durumları takip edildikten sonra ofiste yeterince zaman geçirmedikleri için firmadan bir uyarı e-postası aldı.

A+A-

Amazon çalışanlarını ofiste görmek istiyor. Bazı çalışanlara "haftada en az üç gün ofisteki iş arkadaşlarınıza katılma beklentimizi şu anda karşılayamadıkları" söylendi.

Amazon, pandemi sırasında yürürlüğe giren esnek çalışma kurallarından ayrılan ilk teknoloji devi değil. Disney bunu çoktan yaptı ve bu hafta Zoom personelini ofise çağırdı.

Amazon'un Amerikalı çalışanlarına yönelik ofise devam zorunluluğu Mayıs ayında yürürlüğe girdi ve haftada en az üç gün ofise "rozet takmalarını" şart koşuyor.

Bu hafta gönderilen ve BBC tarafından görülen e-posta, son sekiz haftanın beş veya daha fazlasında ya da son dört haftanın üç veya daha fazlasında haftada üç günden az ofise gelen çalışanları hedef alıyordu.

Bazı çalışanlar e-postayı yanlışlıkla aldıklarını söylediklerinden, şirket içindeki mevcut gerginliklerin daha da arttığı görüldü.

ABD'deki bazı Amazon çalışanları Haziran ayında işe geri dönüş hamlesini protesto etmek için bir grev düzenledi.

Liderlerin bir dizi "basiretsiz kararı" nedeniyle şirketteki moralin "tüm zamanların en düşük seviyesinde" olduğunu söylediler.

Bazı işçiler, uyarıların daha da sıkı bir devam zorunluluğunun geleceğinin işareti olup olmadığını sorguladı.

Endişelere yanıt olarak Amazon, binaları personelin dönüşü için hazır olmasına rağmen politikaya uymayanlara mesaj gönderildiğini söyledi.

Amazon ayrıca uyarıların bazı durumlarda yanlışlıkla gönderilmiş olabileceğini de kabul etti.

Şirket, "Bu e-postanın doğru alıcılara gittiğinden emin olmak için çeşitli adımlar atmış olsak da, yanlış anladığımız durumlar olabileceğinin farkındayız" dedi.

Pandemiyle ilgili karantinalar sırasında birçok firma uzaktan çalışmayı tercih etti. Çalışanlara sağladığı esneklik ve özerklik nedeniyle Covid öncesine göre çok daha yaygın olmaya devam ediyor.

Bazı şirketler, üretkenliğe zarar verebileceği endişesiyle politikalarını geri çekiyor, ancak çoğunluk bir şekilde hibrit çalışmayı benimsemiş durumda.

Amazon, Mayıs ayında çalışanlarını yeni devam zorunlulukları hakkında bilgilendirmek için bir not gönderdiğinde, patronu Andy Jassy değişikliğin iletişimi, kariyer gelişimini ve kurum kültürünü güçlendirmeye yardımcı olacağını söyledi.

İlgili Haberler