Anadolu Grubu McDonalds'ı sattı

Anadolu Grubu McDonalds'ı sattı

AG Anadolu Grubu Holding, Anadolu Restoran'ın 280,7 milyon TL hisse değeri üzerinde devri için sözleşme imzaladı

A+A-

AG Anadolu Grubu Holding, Anadolu Restoran'ın Birlesik Holding Limited şirketine satışının yapılması için hisse devir sözleşmesi  imzaladı.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, Anadolu Restoran'ın hisse değeri 280.739.431 TL olarak belirlendi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"06.05.2019 tarihli özel durum açıklamamızda konu edildiği üzere,  bağlı ortaklarımızdan Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti. ("McDonald's", "Anadolu Restoran") ile ilgili olarak stratejik  alternatifleri araştırmak ve bu amaçla gerektiğinde üçüncü kişiler ile  görüşmeler yapmak üzere bir yatırım bankası veya aracı kurumun  yetkilendirilmesine karar verildiği bildirilmişti. Bu kapsamda mevcut  durum itibariyle görüşmeler tamamlanmış olup, Anadolu Restoran  sermayesinin %100'ünü temsil eden hisselerini Birlesik Holding Limited  şirketine satışının yapılması için hisse devir sözleşmesi  imzalanmıştır. Hisse devri, resmi makam ve kurumlardan izinlerin  alınması sonrasında tamamlanacak olup, 2020 yılı ilk çeyreği  içerisinde sonuçlandırılması öngörülmektedir.

Söz konusu hisse devir sözleşmesine göre, Anadolu Restoran'ın  hisse değeri 280.739.431 TL olarak belirlenmiştir. Rekabet Kurumu  onayı sonrasında hisse devri yapılacak olup, kamuoyu ile  paylaşılacaktır."

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.