Apple AirPods kulaklıkların yolu tıkalı

Apple AirPods kulaklıkların yolu tıkalı

Apple yöneticisi Gary Geaves, AirPods'ları en iyi deneyimi sunacak hale getirmede kablosuz teknolojinin çok önemli olduğunu, Bluetooth'un sunduğundan daha fazla bant genişliği istediklerini belirtti.

A+A-

Apple'ın akustikten sorumlu başkan yardımcısı Gary Geaves ve ürün pazarlama ekibinden Eric Treski, AirPods kablosuz kulaklıkların tasarımı ve geliştirilmesi hakkında What Hi-Fi internet sitesine oldukça ilgi çekici bilgiler içeren bir röportaj verdi.

Geaves'e göre AirPods 3, hazır hiçbir parça kullanılmadan tamamen özel yapım bileşenlerle üretildi. Apple mümkün olan en iyi ses kalitesini sunmak adına üzerine düşenleri eksiksiz yapmaya çalışsa da Bluetooth, AirPods'ların gelişimini sınırlayabiliyor.

"Daha fazla bant genişliği istiyoruz"

Deneyimli yöneticiye Bluetooth'un ses kalitesini düşürüp düşürmediği sorulduğunda Geaves standardı herkesin önünde eleştirmedi, ancak Apple'ın Bluetooth'tan en iyi şekilde yararlanmaya konsantre olduğunu ve "daha fazla bant genişliği" istediğini belirtti.

Geaves, tüketici kulak şekillerindeki çeşitliliğin, kendilerini temel AirPods modeline AirPods Pro'daki Adaptif EQ teknolojisini dahil etmeye yönlendirdiğini belirtiyor. Söz konusu özellik frekanslarda gerçek zamanlı oynamalar yaparak müziği kulağınıza göre otomatik olarak ayarlıyor.

İlgili Haberler