Apple, BP, Ford, NIO, Rocket Pharmaceuticals’da son dakika haberleri

Apple, BP, Ford, NIO, Rocket Pharmaceuticals’da son dakika haberleri

New York Borsası vadeli hisse senedi işlemleri bazı önemli şirket haberleriyle şekillendi.

A+A-

Hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba günü ABD tüketici fiyat endeksi verileri öncesinde geriledi. Ekonomistler, Temmuz ayında %3,2 olarak kaydedilen TÜFE'nin Ağustos ayında yıllık bazda %3,6 oranında artacağını tahmin ediyor. 

Apple, BP, Ford, NIO, Rocket Pharmaceuticals hakkında son gelişmeler 

Apple'ın yeni iPhone serisi, fiyat artışları beklentilerine rağmen sınırlı bir fiyat artışıyla piyasaya sürülmesi nedeniyle hisse senedi değer kaybetti.

Apple (AAPL), yeni iPhone serisinin piyasaya sürülmesinin ardından %1,7 düştükten bir gün sonra %0,5 geriledi. Bazı analistler Pro serisinde fiyat artışları beklerken, Apple iPhone 15 Pro Max telefonunun başlangıç fiyatını yalnızca 10 dolar artırdı.

BP'nin ABD'deki hisseleri ise İcra Kurulu Başkanı Bernard Looney'nin iş arkadaşlarıyla kişisel ilişkilerine dair yeni iddialar üzerine istifa etmesinin ardından %2 yükseldi.

Ford ve General Motors ise otomobil endüstrisindeki gelişmelerden etkilendi. Ford (F) %1,6 artışla 12,65$'a ve General Motors (GM) %1,1 kazançla 33,82$'a yükseldi. UBS, Ford'u Satın Al notu ve 15 $ fiyat hedefiyle kapsamaya başlarken, analistler General Motors'u Nötr'den Satın Al'a yükseltti ve fiyat hedefini 41 $'dan 44 $'a yükseltti.

General Motors'un da analistler tarafından pozitif bir değerlendirme aldığı ve fiyat hedefinin yükseltildiği belirtildi.

Avrupa Komisyonu Başkanı'nın Çinli elektrikli araç üreticilerine karşı soruşturma başlatılacağını duyurması, NIO, XPeng ve Li Auto gibi şirketlerin hisse senetlerinde düşüşe neden oldu. Bununla birlikte

Rocket Pharmaceuticals, Danon hastalığının tedavisi için geliştirdiği ilaç çalışmasıyla ilgili olumlu bir gelişme açıklamasının ardından hisse senetlerinde büyük bir artış yaşadı.

İlgili Haberler