S&P 500 ve Nasdaq endeksleri yükselirken, hazine tahvilleri düştü

S&P 500 ve Nasdaq endeksleri yükselirken, hazine tahvilleri düştü

ABD'de S&P 500 ve Nasdaq endeksleri yükselirken, Hazine tahvil getirileri Federal Rezerv'in faizleri değiştirmemesi ihtimaliyle düştü.

A+A-

Wall Street'te faiz oranına duyarlı büyük şirketlerin liderliğindeki teknoloji hisselerinin etkisiyle Nasdaq endeksi güçlendi.

S&P 500 ılımlı bir şekilde değer kazandı ve Amazon.com (AMZN.O) ve Microsoft Corp (MSFT.O) liderliğindeki faiz oranına duyarlı şirketler teknoloji ağırlıklı Nasdaq'a avantaj sağladı

ABD tüketici fiyatları verileri, enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle Ağustos ayında en yüksek seviyede artış gösterdi. Ancak, çekirdek enflasyon oranı, gıda ve enerji fiyatları hariç tutularak hesaplandığında, Federal Rezerv'in enflasyon hedefine yönelik bir artışın devam ettiğini gösterdi. Piyasa uzmanları, son günlerdeki zayıf performans nedeniyle çekirdek enflasyon konusunda endişelerin güçlendiğini belirtti. Piyasalar, Fed'in gelecek haftaki toplantısında faiz oranlarında bir değişiklik yapmaması ihtimalini %97 olarak değerlendiriyor. Öte yandan, uzmanlar benzindeki fiyat artışlarının perakende satışları etkileyebileceğine dikkat çekti.

İlgili Haberler