Apple CEO’su Tim Cook parayı güneş enerjisine gömüyor

Apple CEO’su Tim Cook parayı güneş enerjisine gömüyor

Apple CEO'su Tim Cook, temiz enerji geleceği yaratma konusunda kararlı bir şekilde ilerliyor. Apple, Texas'ta bulunan Brown County'deki bir ortak girişimle 100 bin eve temiz enerji sağlamak için güneş enerjisi yatırımı yaptı.

A+A-

Apple, Texas’ın Brown County kentinde 100 bin eve temiz enerji sağlayacak güneş enerjisi yatırımı yaptı. Tim Cook, 4 mil uzunluğundaki güneş paneli yatırımın amacının iddiaların aksine bir erdem yatımı değil, temiz enerjiye olan inanç olduğunu söyledi.

Apple, Oregon, California, Çin ve Singapur gibi diğer bölgelerde de temiz enerji yatırımlarına sahip. Cook, madencilikten üretime, nakliyeden geri dönüşüme kadar her aşamada salınan karbon parçalarını temiz enerji ve karbon yakalama ile dengelemeyi hedefliyor. Tim Cook, bu hedefe yedi yıl içinde ulaşmayı ve diğer şirketlere ilham vermeyi umuyor.

Apple geçen hafta, tamamen karbon nötr olan yeni bir Apple Watch modelini duyurdu. Apple, müşterilerini de karbon nötr olmaya teşvik ediyor ve elektrik tüketimi için kullanılan enerjiyi yenilenebilir enerjiyle dengelemeye odaklanmış durumda.Cook'un CEO olarak görev yaptığı süre boyunca Apple, değerini dokuz kat artırarak dünyanın en değerli şirketi haline geldi. Cook, aldığı risklerle ilgili olarak cesur bir şekilde ilerlediğini ve zamanla daha fazla güven kazandığını belirtiyor.

Cook ayrıca LGBTQ eşitliği ve sivil haklar gibi konularda da sesini yükseltmeye cesaret ediyor. Apple'nın Austin, Teksas'ta bulunan kampüsünde çeşitlilik açıkça görülebiliyor ve Cook, müşterileriyle bile doğrudan iletişim kurmaktan çekinmiyor.

İlgili Haberler