Apple, Coinbase, Netflix ve Tesla hisselerinde son gelişmeler

Apple, Coinbase, Netflix ve Tesla hisselerinde son gelişmeler

Wall Street'te bu yıl yükselişi domine eden teknoloji hisselerinde son durum ve beklentiler

A+A-

Apple'ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro, beklenenin aksine finans çevrelerinden ılımlı bir tepki aldı. Cihazın $3.499 olan yüksek satış fiyatına için Wall Street temkinli bir tavır sergiledi. CFRA'nın cihazın donanım ve yeteneklerine rağmen tüketiciler için zorunlu bir cihaz olmadığını belirtse de Goldman Sachs ve BofA, Apple'ın yeni cihazının zaman içerisinde benimsenmeye başlayacağını öngördüler. Vision Pro lansmanı sonrasında Apple hisseleri hafif bir düşüş yaşasa da hemen toparlandı ve haftayı %0,9'luk bir düşüşle tamamladı.

Kripto para borsası Coinbase, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edildi. SEC, Coinbase aleyhine menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Buna rağmen Cathie Wood'un Ark Invest'i, hisse senedinin fiyatı düşmesine rağmen şirketteki hissesini artırdı. Coinbase hisseleri haftayı %16'lık bir düşüşle tamaladı.

General Motors (GM) CEO'su Mary Barra, Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) konektörünü 2025 yılından itibaren elektrikli araçlarına entegre edeceklerini duyurdu. Bu açıklama, Ford Motor'un da Tesla ile işbirliği yapacağını duyurmasının ardından geldi.

Amazon Prime Video'nun reklam destekli bir katman başlatmayı planladığı haberi de teknoloji dünyasında dikkat çeken başlıklar arasındaydı. Bu hamle, Netflix ve Disney gibi rakiplerin benzer adımlarını takip etti ve Amazon'un Prime Video için daha fazla gelir sağlama çabasının bir parçası olarak görüldü.

Ve son olarak, Netflix'in şifre paylaşımını kısıtlayan yeni politikasının ardından ABD'deki yeni abone sayısında ciddi bir artış görüldü. Bu, şifre paylaşımını sonlandırma hamlesinin Netflix için olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Netflix hisseleri bu gelişme sonrası haftalık bazda %5 yükseldi.

Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
İlgili Haberler