Apple en güçlü iPad'i satışa çıkıyor

Apple en güçlü iPad'i satışa çıkıyor

Apple, OLED ekrana sahip yeni güçlü tableti iPad Pro için son hazırlıklarını yapıyor. Şirkete yakın kaynaklara göre yeni iPad Pro Nisan ayında raflardaki yerini alabilir.

A+A-

Ekran endüstrisi araştırma şirketi Display Supply Chain Consultants CEO'su Ross Young'ın bugün paylaştığı bilgilere göre Apple'ın OLED ekranlı yeni iPad Pro modelleri muhtemelen Nisan ayında müşterilere gönderilmeye başlanacak.

Bloomberg'den Mark Gurman da Pazar günü Power On bülteninde yeni iPad Pro modellerine ilişkin konuştu:

"Güncellenmiş modeller için tasarlanan iPadOS 17.4'ün bir varyantı olan iPad Pro için yeni yazılımın Mart ayı sonuna kadar ya da hatta Nisan ayında tamamlanmayacağını defalarca söyledim. İşletim sistemi tamamlandıktan sonra Apple'ın bunu yeni donanıma yüklenmek üzere fabrikalara göndermesi gerekiyor. Bu süreç birkaç hafta sürebilir ve muhtemelen Nisan ayı bu yeni tabletlerin çıkışı yaşanabilir."

Young, Apple'ın yeni iPad Pro modellerini "Mart sonu ya da Nisan başında" duyurmasını bekliyor, dolayısıyla cihazlar bu ay içinde de tanıtılabilir. Gurman da "Mart sonu" gibi erken bir tarihte bir duyurunun mümkün olduğunu söyledi.

Young, Apple'ın 12.9 inçlik daha büyük bir iPad Air'i de piyasaya sürmeyi planladığını ve bunun muhtemelen yeni iPad Pro modelleriyle birlikte duyurulacağını yineledi.

Mart ya da Nisan ayında iPad ile ilgili aşağıdaki duyuruların yapılması bekleniyor:

  • M3 çipli iki yeni iPad Pro modeli, OLED ekranlar, daha ince bir kasa, manzara odaklı bir ön kamera, yeniden tasarlanmış bir arka kamera çıkıntısı ve diğer tasarım değişiklikleri ve muhtemelen MagSafe kablosuz şarj desteği
  • M2 çipli ve manzara odaklı ön kameralı iki yeni iPad Air modeli ve ilk kez 12,9 inçlik bir iPad Air modeli
  • iPad Pro için daha büyük bir trackpad, kısmen alüminyum bir kasa ve diğer tasarım değişikliklerine sahip yeni bir Magic Keyboard
  • Yeni bir Apple Pencil

Gurman daha önce yeni iPad'ler için bir Apple Etkinliği düzenlenmeyeceğini söylemişti. Bunun yerine, cihazlar muhtemelen bu ayın başlarında M3 çipli 13 inç ve 15 inç MacBook Air modellerinde olduğu gibi Apple Newsroom web sitesinde bir basın açıklamasıyla duyurulacak.

Young, Samsung'un 12.9 inçlik iPad Pro için OLED ekranların tek tedarikçisi olacağını, Samsung ve LG'nin ise 11.1 inçlik model için siparişleri paylaşacaklarını söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler