Nvidia ve Microsoft'tan yapay zekada dev iş birliği

Nvidia ve Microsoft'tan yapay zekada dev iş birliği

Yazılım devi Microsoft ve yapay zeka çipleriyle son yılların en hızlı yükselişini yaşayan Nvidia, yapay zeka alanında işbirliklerini genişletti.

A+A-

GTC'de Microsoft Corp. ve NVIDIA, Microsoft Azure, Azure AI hizmetleri, Microsoft Fabric ve Microsoft 365'te en yeni NVIDIA üretken yapay zeka ve Omniverse teknolojilerinden yararlanan güçlü yeni entegrasyonlarla uzun süredir devam eden iş birliklerini genişletti.
Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Satya Nadella, "NVIDIA ile birlikte yapay zeka vaadini gerçeğe dönüştürerek her yerdeki insanlar ve kurumlar için yeni faydalar ve üretkenlik kazanımları sağlamaya yardımcı oluyoruz. GB200 Grace Blackwell işlemcisini Azure'a getirmekten DGX Cloud ve Microsoft Fabric arasındaki yeni entegrasyonlara kadar bugün yaptığımız duyurular, müşterilerin kendi çığır açan yapay zeka yeteneklerini oluşturmak için silikondan yazılıma kadar Copilot yığınının her katmanında en kapsamlı platformlara ve araçlara sahip olmalarını sağlayacak." dedi

NVIDIA'nın kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, "Yapay zeka günlük hayatımızı dönüştürerek yeni fırsatlar dünyasının kapılarını açıyor," dedi. "Microsoft ile işbirliğimiz sayesinde, müşterilerimiz için yapay zekanın vaat ettiklerini ortaya çıkaran ve dünyaya yenilikçi çözümler sunmalarına yardımcı olan bir gelecek inşa ediyoruz."


İlgili Haberler