Apple düğmeye bastı: OLED ekranlı ilk iPad Pro satışa çıkıyor

Apple düğmeye bastı: OLED ekranlı ilk iPad Pro satışa çıkıyor

Apple, OLED ekran kullanan ilk iPad Pro modellerini Nisan ayında kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

A+A-

Korece yayın yapan The Elec isimli haber sitesine göre LG Display kısa süre önce yeni 13 inç iPad Pro ekranları için ince film transistör (TFT) üretimine başlarken, Samsung da bu hafta benzer şekilde yeni 11 inç iPad Pro için kendi TFT üretimini başlatacak. TFT esasen OLED piksellerini tek tek kapatıp açmak için bir anahtar görevi görüyor.

Bugünkü rapora göre, 11 inç ve 13 inç OLED iPad Pro modellerinin Mart ayı civarında seri üretime geçmesi ve Nisan ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni iPad Pro modellerinin 2024 yılının Nisan-Haziran aylarını kapsayan ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesini beklediğini söyledi.

The Elec tarafından verilen zaman dilimi, yeni iPad Pro modellerinin ilk kez iki boyutta sunulacak yeni bir iPad Air ile birlikte Mart ayındaki bir etkinlikte duyurulabileceğini iddia eden daha önceki bir Bloomberg raporuyla da örtüşüyor. Apple genellikle bir etkinlik sırasında ya da ondan bir iki hafta sonra ön siparişleri açıyor ve ardından cihazları bir sonraki hafta müşterilere teslim etmeye başlıyor.

OLED ekranlar iPad serisi için bir ilk. Apple, OLED teknolojisini iPhone ve Apple Watch için kullanıyor ancak daha büyük OLED ekranlar daha pahalı. LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında OLED daha derin siyahlar ve daha canlı renkler sunuyor.

Apple'ın yıl için OLED ekranlı iPad Pro sevkiyat tahmininin, geçen yıl 2024 için öngörülen 10 milyon birimden 8 milyon birime düştüğü bildirildi. Bu düşüşün Apple'ın ürün yelpazesindeki genel durgun performansın bir yansıması olduğu söyleniyor. Apple geçen yıl herhangi bir yeni iPad modeli piyasaya sürmedi, bu nedenle bastırılmış talebin zayıf satışları telafi edip edemeyeceğini görmek ilginç olacak.

Yeni ekranların yanı sıra iPad Pro modellerinin, geçen yıl yeni MacBook Pro modellerinde piyasaya sürülen Apple'ın en yeni M3 çipinden güç alması bekleniyor. M3, 3 nanometre teknolojisi üzerine inşa edildi ve şu anda iPad Pro'da kullanılan M2 çipine göre kayda değer bir grafik iyileştirmesi getirecek.

Ekranların iPhone'larda kullanılanların üç katı fiyatında olması bekleniyor, bu da müşteriler için çok daha yüksek fiyatlar anlamına gelebilir. Ekranlar biraz daha büyük ve tabletlerin kendileri biraz daha ince olabileceğinden Apple'ın cihazlar için yeniden tasarlanmış bir Magic Keyboard aksesuarı çıkaracağı da söyleniyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler