Apple, FED ve Orta Doğu. İşte New York borsasında bu haftanın gündemi

Apple, FED ve Orta Doğu. İşte New York borsasında bu haftanın gündemi

Apple bilançosu, Fed kararı ve istihdam verileri: İşte New York borsasında bu haftanın gündemi...

A+A-

New York borsasında yatırımcılar, bir kez daha yoğun bir bilanço ve Ekim ayının istihdam raporu da dahil olmak üzere kritik ekonomik veri haftasına giriş yapıyorlar. Cuma günü, New York borsasında endeksler karışık bir seyirle kapandı. Hem S&P 500 hem de Nasdaq Composite düzeltme bölgelerinde kaldılar. S&P 500, son zirvesine göre %10 değer kaybetmiş durumda.

Apple'ın Büyük Etkinliği

Apple'ın yeni Mac dizüstü bilgisayarlarını tanıtmak ve muhtemelen çipleri hakkında konuşmak üzere haftaya başlamak için çevrimiçi bir etkinlik düzenleyeceği bildirildi. Ayrıca, yazılım devi Perşembe günü kazançlarını açıklayacak. McDonald's da açılış zilinden önce kazanç raporunu açıklayacakken Goodyear Tire & Rubber, SoFi Technologies ve Western Digital gibi şirketler de raporlarını sunacaklar.

Pfizer, Marathon Petroleum ve Caterpillar, zil sesinden önce, Caesars Entertainment ve Advanced Micro Devices ise piyasalar kapanırken kazançlarını açıklayacak.

Ayrıca, Cadılar Bayramı'nda Microsoft, Noel öncesinde Xbox Series S satışlarını artırmak için 300 dolarlık bir Xbox başlangıç paketi piyasaya sürecek.

Fed Kararı

Yatırımcıların büyük bir dikkatle takip ettiği Fed kararı da bu hafta gündemde. CME'nin FedWatch Aracına göre, yatırımcıların %98'i Federal Fon oranının 5,25-5,50 arasında sabit kalacağını tahmin ediyor. Yani, Federal Rezerv'in faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell, kararın ardından basın toplantısında soruları yanıtlayacak.

Bilanço Haberleri

CVS, Kraft Heinz ve Estée Lauder Çarşamba günü piyasalar açılmadan önce, Airbnb ve PayPal ise zil sesinden sonra bilançolarını açıklayacak. Ticaret Bakanlığı Ekonomik Analiz Bürosu, Cuma günü, tüketici harcamalarının Eylül ayında %0,7 arttığını, çekirdek enflasyonun ise %3,7 artarak daha da yükseldiğini bildirdi.

Fed'in Eylül ayındaki kararı, faiz oranlarını sabit tutarak ekonominin yüksek borçlanma maliyetleri karşısındaki performansını değerlendirmek için bir ara verdiğini gösteriyor. Bu beklenen kararda faiz oranları %5,25 ila %5,50 aralığında sabit bırakıldı.

Apple'ın Cazibesi

Apple, Perşembe günü zil sesinden sonra kazançlarını açıklayacak. Şirketin hisseleri bu yıl yaklaşık %29 yükseldi. Yatırımcılar, bu sonbaharda piyasaya sürülecek olan yeni iPhone 15 ile ilgili talep güncellemelerini dinlemek için sabırsızlanıyorlar. Conoco Phillips, Starbucks ve Palantir Technology de kazançlarını açıklayacaklar.

Ekonomik Veriler Trading Economics'e göre, işverenler Ekim ayında 188.000 işçi istihdam ederken, işsizlik oranı %3,8'de kaldı. Bu rakam, Eylül ayında yaratılan 336,000 kişilik güçlü istihdamla karşılaştırıldığında oldukça düşük kalmakta.

İşte, ekonomi ve finans dünyasında heyecan verici bir hafta daha başlıyor.

İlgili Haberler