Apple giyilebilir teknoloji pazarında da öncü

Apple giyilebilir teknoloji pazarında da öncü

Apple'ın öncülüğünde giyilebilir teknoloji pazarı hızla büyüyor. 2031'e kadar 184,4 milyar dolara ulaşacak olan pazarın en büyük payını ise akıllı saatler alacak.

A+A-

Allied Analytics'in araştırmasına göre, giyilebilir teknoloji pazarı, 2022-2031 döneminde yıllık ortalama %12,8'lik bir büyüme oranıyla 2031 yılına kadar 184,4 milyar dolara ulaşacak. Pazarın büyümesini, giyilebilir cihazların rahat kullanımı, çeşitli akıllı telefon üreticilerinin girişi, tüketiciler arasında sağlık endişelerinin artması ve bu cihazlar tarafından sunulan çoklu faydalar gibi faktörler yönlendiriyor.

Pazar, cihaz, ürün türü, uygulama ve bölgeye göre segmente edilmiş. Cihazlara göre pazar, akıllı saatler, fitness ve wellness cihazları, akıllı gözlükler, akıllı giysiler ve diğerlerine ayrılmış durumda.  Uygulamaya göre pazar, yaşam tarzı, tüketici uygulamaları, eğlence, sağlık, fitness ve spor, savunma, kurumsal ve endüstriyel olarak daha da sınıflandırılmış.  Bölgeye göre pazar, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya-Pasifik ve LAMEA olarak ayrılmıştır.

2020'de bileklik segmenti, giyilebilir teknoloji endüstrisinin toplamında en yüksek gelir payını oluşturdu. Akıllı saat segmenti, tahmin döneminde %14,1'lik bir CAGR ile en hızlı büyümeyi görmesi bekleniyor. Fitness ve spor segmenti, 2020'de pazarın %39'undan fazla payıyla domine etti ve tahmin döneminde bu trendi sürdürmesi bekleniyor. Kuzey Amerika, 2020'de pazarın en büyük payına sahipti ve tahmin döneminde talebin artması nedeniyle hakimiyetini sürdürmesi bekleniyor. Asya-Pasifik, teknolojik olarak gelişmiş ürünlerin benimsenmesinin artması, akıllı giyilebilir cihazlara olan talebin artması ve Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerdeki kapsamlı ekonomik büyüme nedeniyle en hızlı oranda büyümesi bekleniyor.

Pazar liderleri arasında Apple, Fitbit, Garmin, Adidas, Nike, Samsung, Sony, Huawei, LG ve Motorola yer alıyor. Bu oyuncular, ürün lansmanı, işbirliği ve ortaklık ve satın alma gibi çeşitli stratejiler benimseyerek giyilebilir teknoloji pazarındaki ayak izlerini genişletmek için çalışıyorlar.

Bu büyümenin, giyilebilir cihazların daha uygun fiyatlı, erişilebilir ve özellikli hale gelmesinin bir sonucu olması bekleniyor. Bu, giyilebilir cihazların çok çeşitli uygulamalarda benimsenmesinin artmasına yol açacak.

 

İlgili Haberler