Apple iPhone 15 aşırı ısınıyor kılıf olmadan tutulamıyor

Apple iPhone 15 aşırı ısınıyor kılıf olmadan tutulamıyor

Görünüşe göre tüm modellerde iPhone 15'in aşırı ısınmasıyla ilgili yaygın raporlar dolaşıyor. Kızılötesi kamera ile yapılan ölçümler 116F'ye (46C derece sıcaklık) kadar yüksek sıcaklıklar gösteriyor.

A+A-

Apple bu kez aşırı ısınma problemiyle yüz yüze. Sorun dört iPhone 15 modelini de etkiliyor gibi görünüyor. 9to5Mac'ten Ian Zelbo da dahil olmak üzere bazı iPhone sahipleri telefonlarının kılıf olmadan tutulamayacak kadar ısındığını bildiriyor.

Zelbo gibi bazı kullanıcılar, kablolu bağlantı kullanarak şarj ederken sorun yaşadıklarını bildiriyor.

Diğerleri ise, telefonu sosyal medyada gezinmek gibi nispeten basit görevler için kullanmak da dahil olmak üzere, şarj olmadığında da aynı sorunu bildiriyor.

Kurulumdan sonraki ilk 24 saat boyunca iPhone'ların ısınmasının alışılmadık bir durum olmadığını belirtmek gerekiyor. Özellikle önceki bir telefondan veya bir iCloud yedeklemesinden kurulum yaparken, bu süre zarfında arka planda çok şey olabilir: uygulamaların yeniden yüklenmesi, yeniden indeksleme vb.

Ancak, telefonlara erken erişim sağlayan yorumcular da dahil olmak üzere gördüğümüz raporlar, bu ilk kurulum döneminin çok ötesine geçiyor.

Koreli YouTuber BullsLab, termal görüntüleme kamerası olarak da bilinen İleri Görüşlü Kızılötesi (FLIR) kamera ile bazı testler yaptı. Bunlar, tespit edilen sıcaklıkların görsel bir temsilini sağlıyor ve bazı modeller - onun kullandığı da dahil olmak üzere - ölçülen gerçek sıcaklıkları görüntüleyebilir.

Yaptığı testlerde 46,7C, yani 116F'ye kadar yüksek sıcaklıklar gösterdi - ancak bu sıcaklıkların zorlu kullanım (kıyaslamalar ve oyunlar) sırasında olduğu kabul ediliyor.

Ancak Android Authority'den Aamir Siddiqui gibi pek çok kişi, çok basit görevlerde aşırı ısınma sorunu görüldüğünü söyledi.

İlgili Haberler