Apple, Goldman Sachs ortaklığı bitiyor, Apple Card'ın geleceği belirsiz

Apple, Goldman Sachs ortaklığı bitiyor, Apple Card'ın geleceği belirsiz

Apple, Goldman Sachs ile ortaklığını sonlandırıyor: Apple Card'ın akıbeti belirsiz

A+A-

Apple ve Goldman Sachs, Apple Card ve Apple Card Tasarruf Hesabı'ndan oluşan ortaklıklarını sona erdiriyor. The Wall Street Journal'a göre Apple, "önümüzdeki yaklaşık 12 ila 15 ay içinde sözleşmeden çıkmak için Goldman'a bir teklif gönderdi."

Apple, ortaklığın sona ermesi hakkında yaptığı açıklamada, "müşterilerin daha sağlıklı finansal yaşamlar sürmelerine yardımcı olmak için onlara inanılmaz bir deneyim sunmaya odaklandıklarını" söyledi. Şirket, Apple Card'ın tüketiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını ve yenilikler yapmaya ve en iyi araç ve hizmetleri sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Bu haber, Goldman Sachs'ın Apple ile yaptığı anlaşmadan bir çıkış yolu aradığına dair haberlerin ardından geldi. Şirket, tüketici finansmanı sektöründeki hedeflerini önemli ölçüde küçülttü. Düzenleyici kurumlara yapılan başvurulara göre Goldman Sachs, Apple Card ortaklığından bugüne kadar önemli miktarda para kaybetti.

Apple Card ve Apple Card Tasarruf Hesabı'nın akıbeti ise belirsiz. Bugünkü raporda, "Apple'ın kart için yeni bir ihraççı bulup bulmadığı öğrenilemedi" deniyor. Bununla birlikte, birkaç olasılık var.

  • Apple, kartın kontrolünü tamamen üstlenebilir ve kendi başına ihraç etmeye başlayabilir.
  • Apple, başka bir bankayla ortaklık yapabilir ve kartın ihracını başka bir şirkete devredebilir.
  • Apple, kartı tamamen kapatabilir.

Bu tür ortaklıklarda tüccarın - bu durumda Apple'ın - "kontrol edici bir rol oynadığı" unutulmamalıdır. Bu da Goldman Sachs'ın muhtemelen ortaklığı sona erdirme isteğini dile getirdiği ve Apple'ın da Goldman'ın isteği üzerine "teklif" gönderdiği anlamına geliyor.

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
İlgili Haberler