Apple'ın iPhone 15'i, Çin'de güçlü taleple karşı karşıya

Apple'ın iPhone 15'i, Çin'de güçlü taleple karşı karşıya

Apple, Eylül ayında iPhone 15'i piyasaya sürmüş ve iPhone Pro Max modelinin fiyatını, üst düzey varyantın 2019'da tanıtılmasından bu yana ilk kez artırmıştı.

A+A-

Apple, en yeni amiral gemisi modelinin arzını karşılamak için tedarikçilerinden yeterli sipariş aldığını belirtiyor. Wedbush analisti Dan Ives, Apple Inc.'in yeni iPhone 15 için güçlü bir tatil sezonu talebinin tadını çıkardığını söyledi.

Cuma günü yayınladığı bir notta Ives, "Son Asya tedarik zinciri kontrollerimiz, Çin bölgesinde özellikle güçlü olan önemli bir tatil sezonunda Apple'ın iPhone 15'i için çok sağlam kalıyor. Tatil sezonunda / 2024'ün başlarında Asya'dan gelen iPhone üniteleriyle ilgili önemli bir olumsuz revizyon görmedik, bu da şu ana kadar iPhone 15 etrafında çok tutarlı bir tüketici talebi ortamı olduğuna inandığımızı gösteriyor ki bu Cook & Co. için iyi bir haber," dedi.

Ives, yalnızca Çin'de 100 milyondan fazla iPhone'un "yükseltme fırsatı pozisyonunda" olduğunu tahmin ediyor.

Apple, Eylül ayında iPhone 15'i piyasaya sürmüş ve iPhone Pro Max modelinin fiyatını, üst düzey varyantın 2019'da tanıtılmasından bu yana ilk kez artırmıştı.

Ives, "ABD, iPhone 15 lansmanından bu yana Apple için açık bir parlak nokta oldu ve Kara Cuma'dan Noel'e kadar olan önemli sürenin, Eylül zaman diliminden çıkan ayıların hayal kırıklığı yaratma korkusuna rağmen iPhone 14'e göre mütevazı bir artış göstereceğine inanıyoruz" dedi.

Apple, tedarik zinciri sorunlarıyla karşı karşıya

Apple, tedarik zinciri sorunlarıyla karşı karşıya olsa da, iPhone 15'in üretimini sorunsuz bir şekilde sürdürebiliyor gibi görünüyor.

Ives, "Apple'ın tedarik zinciri, iPhone 15 için güçlü taleple başa çıkmak için iyi bir konumda görünüyor" dedi. "Şirket, tedarik zinciri sorunlarını çözmek için yakından çalışıyor ve bu da iPhone 15'in lansmanını sorunsuz bir şekilde desteklemeye yardımcı oluyor."

Apple hisseleri, güçlü talep beklentileriyle yükseliyor

Apple hisseleri Cuma günü erken saatlerde, S&P 500 endeksinin %0,1'lik düşüşüne kıyasla %0,5 düştü. Hisse senedi 2023 yılında %46,4 artış göstererek S&P 500 endeksinin %18,6'lık kazancını geride bıraktı.

Etiketler : ,
İlgili Haberler