Apple, harita uygulamasında artırılmış gerçeklik için veri topluyor

Apple, harita uygulamasında artırılmış gerçeklik için veri topluyor

Apple, Haritalar'da Artırılmış Gerçeklik Konum Doğruluğunu İyileştirmek için Veri Topluyor

A+A-

Apple, Haritalar uygulamasında sürükleyici yürüme talimatları ve konum hassaslaştırma gibi artırılmış gerçeklik (AR) özelliklerini daha iyi hale getirmek için veri topluyor.

Apple'a göre, bu veriler, binalar gibi sabit nesnelerin şeklini ve görünümünü temsil eden "özellik noktaları" hakkında. Veriler fotoğraf veya görüntü içermiyor ve toplanan özellik noktaları bir kişi tarafından okunamıyor.

Apple, özellik noktalarını iPhone'a gönderilen Apple Harita referans verileriyle karşılaştırmak için aygıt içi makine öğrenimini kullanıyor. Kamera, insanlar ve araçlar gibi hareketli nesneleri filtreleyerek Apple'ın yalnızca sabit nesnelerin özellik noktalarını toplamasını sağlıyor.

Özellik noktaları ile Apple Haritalar referans verileri arasındaki karşılaştırma, Haritalar'ın kullanıcının konumunu tam olarak belirlemesine ve AR bağlamıyla ayrıntılı yürüme talimatları sağlamasına olanak tanıyor. AR Yürüyüş talimatlarını veya Konumu İyileştir'i kullanmak, artırılmış gerçeklik doğruluğunu iyileştirmek için Apple'ın referans verilerini yeniliyor.

Apple'ın topladığı veriler şifreleniyor ve tek bir kullanıcı veya Apple Kimliği ile ilişkilendirilmiyor. Apple ayrıca, özellik noktaları verilerine "gürültü" eklemek için cihaz üzerinde makine öğrenimi kullanarak, verilerden bir görüntüyü yeniden oluşturmak için özellik noktalarını kullanmaya yönelik "olası olmayan" herhangi bir girişimi önleyen düzensiz varyasyonlar ekliyor.

Apple'a göre, yalnızca şirketin kodlama sistemine erişimi olan "son derece sofistike bir saldırgan" özellik noktalarından bir görüntüyü yeniden oluşturabilir, ancak veriler şifrelendiğinden ve yalnızca Apple ile sınırlı olduğundan, "bir saldırı ve yeniden oluşturma son derece düşük bir olasılık."

AR verilerinin kullanımı, Apple'ın bunları toplamasını önlemek için devre dışı bırakılabilir. "AR Konum Doğruluğunu Geliştir" geçişine Ayarlar uygulamasında Gizlilik ve Güvenlik'e gidip ardından Analizler ve İyileştirmeler'e dokunarak erişilebilir.

İlgili Haberler