Apple Hindistan'da MacBook ve iPad ithalatını durdurdu

Apple Hindistan'da MacBook ve iPad ithalatını durdurdu

Hindistan hükümetinin önemli teknoloji cihazlarını ithal eden firmalara lisans zorunluluğu getirme kararının ardından Apple, HP, Dell, Samsung ve daha fazlası ithalatı geçici olarak durdurmak zorunda kaldı.

A+A-

Hindistan Perşembe günü beklenmedik bir şekilde yeni yasasını açıkladı ve derhal geçerli olmak üzere dizüstü bilgisayar ve tablet ithalatının lisans gerektirdiğini söyledi. Hükümet yeni düzenlemelere ya da neden bu kadar ani bir şekilde uygulamaya konulduğuna dair herhangi bir neden belirtmezken, bunun bu cihazların yerel üretimini artırmaya yardımcı olacağına inanılıyor.

Bloomberg'e göre, karar Apple dahil tüm büyük üreticileri şaşırttı. İsmi açıklanmayan kaynaklar, şirketlerin hükümetin bazı ithalat tedbirleri uygulamasını beklediğini, ancak bu lisans zorunluluğunun hızının onları hazırlıksız yakaladığını söyledi.

Firmalar şimdi Yeni Delhi'deki yetkililerle, mallarını ithal etmek için en hızlı şekilde nasıl lisans alabilecekleri konusunda görüşüyorlar.

Hindistan'ın kararı, teknoloji firmaları için yılın özellikle önemli bir dönemine denk geliyor. Yaklaşan Diwali alışveriş sezonu ve ülkenin okula dönüş dönemi, bu ayların firmaların genellikle önemli satış hacimlerine hazırlandığı aylar olduğu anlamına geliyor.

Bloomberg, lisans zorunluluğunun Hindistan'da ürün kıtlığına yol açabileceğini ve yeni lansmanların gecikebileceği anlamına gelebileceğini söylüyor.

Etkilenen firmalardan hiçbiri yorum yapmadı ve Hindistan hükümeti de yorum yapmadı. Ancak Başbakan Narendra Modi uzun yıllardır "Make in India" programını uyguluyor ve bu da bunun en son unsuru olarak görülüyor.

Bu haber toplam 1177 defa okunmuştur
İlgili Haberler