Apple hisseleri 4 ayda % 40 prim yaptı

Apple hisseleri 4 ayda % 40 prim yaptı

Beklentilerden iyi açıklanan bilanço ile prim yapan Apple hisseleri son 9 ayın en yüksek seviyene ulaştı

A+A-

borsatek.com -  Apple hisseleri bugün neredeyse yüzde 5 artarak dokuz aylık zirveye ulaştı ve Kasım ayından bu yana en büyük günlük kazancı kaydetmeye hazırlanıyor. iPhone üreticisinin dün açıklanan çeyrek dönem sonuçları, potansiyel bir resesyon konusundaki endişeli yatırımcıları rahatlattı.

Apple hisselerindeki ralli, Wall Street'teki iyimserliği de artırarak S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin yüzde 1,5'ten fazla değer kazanmasını sağladı. Perşembe günü geç saatlerde CEO Tim Cook'un tarafından açıklanan şirketin ilk çeyrek mali sonuçları piyasa beklentilerinden iyi çıkmıştı.

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple, 1 Nisan'da sona eren çeyrekte daha düşük gelir ve kar elde etmesine rağmen analist beklentilerini aştı. Apple'ın sonuçlarında, Hindistan gibi yeni pazar etkili olurken yöneticiler mevcut çeyrekte brüt kar marjının beklentilerden daha iyi olacağını belirtti.

Apple'ın piyasa değeri bugünkü 100 milyar dolarlık artışla 2,7 trilyon dolara ulaşırken ikinci sıradaki  Microsoft'un 2,3 trilyon piyasa değeri bulunuyor.

Apple hisseleri, Ocak ayındaki en düşük kapanıştan bu yana yüzde 40'a yakın değer kazandı ve şu anda Ocak 2022'deki tüm zamanların en yüksek kapanışına göre yalnızca yüzde 4,7 düşük seviyede bulunuyor. Buna karşın, S&P 500 endeksi, yine Ocak 2022'deki rekor kapanışına göre yüzde 15 düşük durumda.

Refinitiv verilerine göre, Apple'ın raporunun ardından en az 13 analist, şirketin hisse fiyat hedefini yükseltti ve ortalama hedef 170 dolardan 180 dolara çıktı. Bu da yatırımcıların Apple'a olan güveninin arttığını gösteriyor.

gg-007.jpg

 

İlgili Haberler