Apple hisseleri 52 haftanın en düşük seviyesine yaklaşıyor: Yatırımcılar ne yapmalı?

Apple hisseleri 52 haftanın en düşük seviyesine yaklaşıyor: Yatırımcılar ne yapmalı?

New York borsasında Apple hisselerinin 52 haftanon en düşük sevyiesine yaklaşması yatırımcıları endişelendiriyor

A+A-

Apple (NASDAQ: AAPL) hisseleri 2024'e çalkantılı bir giriş yaptı ve yılbaşından bu yana %10'dan fazla değer kaybetti. Üstelik bu düşüş, S&P 500 ve Nasdaq Composite gibi endekslerdeki yükseliş rağmmen gerçekleşti. Apple'ın bu düşüşü, yatırımcılar arasında endişelere yol açtı ve şirketin yapay zeka odaklı son teknoloji rallisini kaçırdığına dair endişeleri artırdı.

Apple hisseleri 22 Mart itibarıyla 52 haftanın en düşük seviyesine tehlikeli bir şekilde yaklaştı ve Mart 2023'teki en düşük seviyeye yakın işlem görüyor. Aralık ayındaki 199,62 $'lık zirveden bu yana düşüş dikkat çekici. 21 Mart'ta yaşanan %4,1'lik düşüş ise Ağustos 2023'ten bu yana tek seansta görülen en büyük düşüş oldu.

Apple'ın son ürün hattı, öncekilere daha az yenilikçi olarak görülüyor. iPhone inovasyonundaki durgunluk ve daha uzun yükseltme döngüleri hakkındaki endişeler, Apple'ın büyüme beklentilerini olumsuz etkiliyor.

Analistler 2025 mali yılı için kazançlarda potansiyel bir artış öngörse de, Apple'ın büyüme görünümü mütevazı kalıyor. Son iki yıldaki tek haneli hisse başına kazanç büyümesi ve yakın gelecek için benzer tahminler, Apple'ın önümüzdeki dönemde zorluklarla karşılaşacağına işaret ediyor. Öte yandan Apple, Adalet Bakanlığı'nın dava açması gibi yasal risklerle de karşı karşıya.

Apple stock slumps to near 2-year low

Ancak yine de bazı yatırımcılar bu düşüşü bir alım fırsatı olarak görüyor. Hisse senedi 52 haftanın en düşük seviyesine yaklaştıkça, değerlemesi daha cazip hale geliyor.

Yatırımcılar, Apple'ın ürün geliştirmeleri, özellikle de Vision Pro'nun performansı ve şirketin gidişatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı ve yıllık Apple Etkinliği gibi yaklaşan etkinlikleri bekliyor.

Dört aracı kurumdan dört hisse önerisi

Dört aracı kurumdan dört hisse önerisi

Dört aracı kurum LOGO, PETKM, ASELS ve EREGL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

Banka hisselerinde hedef fiyat ve tavsiyeler değişti, işte ayrıntılar

Banka hisselerinde hedef fiyat ve tavsiyeler değişti, işte ayrıntılar

Gedik Yatırım, 5 banka için hedef fiyatlarını paylaştı, tavsiyelerini açıkladı.

HSBC 7 dev hissede hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti

HSBC 7 dev hissede hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti

HSBC, aralarında Türk Hava Yolları, Sabancı Holding ve Akbank dahil 7 şirket hissesi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler