Apple iPhone 15 ile geliyor: İşte yeni telefonlarla gelen o müthiş özellikler

Apple iPhone 15 ile geliyor: İşte yeni telefonlarla gelen o müthiş özellikler

Apple'ın bu yıl Pro olmayan telefonlara Dynamic Island'ı getirmesi bekleniyor. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, geçtiğimiz sonbaharda iPhone 14 Pro'daki ana kameranın aldığı 48 MP kamera yükseltmesini bile görebilir.

A+A-

Cebinizde en iyi kameraya sahip olmayı önemsiyorsanız, iPhone 15 Pro Max özellikle çekici olabilir. Yıllardır süren söylentilerin ardından, Apple'ın en pahalı iPhone'unun daha fazla optik yakınlaştırma için periskop tarzı bir lens sistemi kullanması bekleniyor. Mevcut iPhone modellerinde asla yeterince optik yakınlaştırma elde edilemiyor, bu yüzden bu söylenti önemli.

Apple geçtiğimiz yıl en uygun fiyatlı büyük ekranlı telefonu olan ve aynı zamanda en hafif büyük ekranlı iPhone olan iPhone 14 Plus'ı piyasaya sürdü.

Ancak iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, malzemelerdeki bir değişiklik sayesinde ağırlıkta bir azalma görebilir. Apple'ın Pro serisinin paslanmaz çelik bantlardan titanyum bantlara geçmesi bekleniyor. Daha hafif malzeme, iPhone'un ağır hissetmemesine en çok önem veren kişiler için Pro telefonları daha çekici hale getirebilir.

Pro serisi için bu yılın en önemli özelliğinin, oldukça ilginç olabilecek sessiz anahtarında bir değişiklik olması bekleniyor. Mevcut sessize alma düğmesinin muhtemelen özelleştirilebilir bir düğme ile değiştirilmesini bekliyoruz.

iPhone'umu bir kamera olarak kullanmayı çok önemsiyorum, bu nedenle Kamera uygulamasını başlatabilecek bir düğmeye sahip olma potansiyeli iyimser beklentiler listemde üst sıralarda yer alıyor.

Şimdi satın alma veya bekletme kararınızı etkileyebilecek bir fark var. O da bağlantı noktası durumu. iPhone 2012'den beri Apple'ın Lightning portunu kullanıyor. iPhone 15 serisinin Lightning portunu USB-C portu ile değiştirmesi bekleniyor. Diğer tüm cihazlarınızı zaten USB-C ile şarj ediyorsanız bu harika bir haber, ancak Lightning'i tercih ediyorsanız satın alma kararınızda bir faktör olabilir.

Unutulmaması gereken son bir şey daha var: iPhone 15 Pro'nun iPhone 14 Pro'dan daha pahalı olma ihtimali var. Bu her yıl söylenen bir şey ama gerçekleşebilir. Apple, iPhone 15 Pro duyurulduktan sonra muhtemelen iPhone 14 Pro'yu üretimden kaldıracak, bu da göz önünde bulundurulması gereken bir diğer nokta.

Apple'ın iPhone 15 serisini Eylül ayı başında tanıtması bekleniyor.

İlgili Haberler